Καθηγήτρια χορού & Pilates με Διάσταση Ορθού Κοιλιακού

Το σώμα κατά της διάρκεια της εγκυμοσύνης υπόκειται σε σημαντικές μυοσκελετικές αλλαγές. Μετά την εγκυμοσύνη μόνο ένας ειδικός μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση του σώματος και να αποφανθεί για τη φυσικοθεραπευτική προσέγγιση που θα οδηγήσει σε πλήρη αποκατάσταση του/των προβλήματος/των, που έχουν αφήσει η εγκυμοσύνη και ο τοκετός.

Η δασκάλα χορού και Pilates, Νένα Δασκαλοπούλου, είχε καλή αίσθηση του σώματός της και πώς αυτό λειτουργεί, τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπου παρατηρούσε το σώμα της πώς μεγαλώνει και αλλάζει. Ωστόσο, μετά τον τοκετό, παρατηρούσε την κοιλιά της να μένει αρκετά φουσκωμένη. Το συζήτησε με τη μαία της, η οποία γνωρίζει καλά το επάγγελμά της και δε σταματά την εκπαίδευση και ενημέρωσή της, και εκείνη την παρέπεμψε να διερευνήσει τυχόν διάσταση του ορθού κοιλιακού. Με δική της σύσταση, δύο μήνες μετά τον τοκετό απευθύνθηκε στο φυσικοθεραπευτήριο ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΙΣ και σήμερα μπορεί να πει χωρίς αμφιβολία, ότι ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να είχε κάνει για την υγεία της.

Στο Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ διαπιστώθηκε αμέσως η διάσταση, η οποία οφείλονταν κατά κύριο λόγο στο μέγεθος του μωρού, που «άνοιξε» αρκετό χώρο για να χωρέσει, στην αποχή της από τη γυμναστική και στο βάρος που απέκτησε κατά τη διάρκεια της κύησης, και στην ίδια την προδιάθεση του σώματος. Το κενό της διάστασης μετρήθηκε περίπου στα τρία εκατοστά (τρία δάκτυλα), το οποίο καθώς εξελίσσεται η αποκατάσταση του προβλήματος, με διευρυμένο ασκησιολόγιο και συνέπεια στις ασκήσεις και τις αναπνοές, που τις σχεδίασαν και τις δίδαξαν, οι ειδικοί της φυσικοθεραπευτικής ομάδας του Φ/Θ  ΠΡΑΞΙΣ, θα κλείνει σταδιακά.

Στην αρχή της αποκατάστασης, η κ. Δασκαλοπούλου, επισκέπτονταν το φυσικοθεραπευτήριο μία φορά τον μήνα, για περίπου τέσσερις μήνες. Σε κάθε επίσκεψη συμπληρώνονταν ασκησιολόγιο και αναπνοές, ενώ ελέγχονταν η εκτέλεση των ασκήσεων και η εκμάθηση των επόμενων. «Καθώς εκτελούσα τις ασκήσεις σωστά, τις ενσωμάτωνα στο υπάρχον ασκησιολόγιο Pilates που είχα σχεδιάσει για εμένα, ενώ έκανα ακόμη πιο συνειδητή χρήση του πλέγματος των κοιλιακών μου μυών».

Η επαφή της με τους ανθρώπους του φυσικοθεραπευτηρίου ΠΡΑΞΙΣ, της διεύρυνε τις γνώσεις της και το ενδιαφέρον της για την υγεία των γυναικών. «Έχω παραπέμψει πάρα πολύ κόσμο στις ειδικούς του φυσικοθεραπευτηρίου Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ, αφού η προσωπική μου αναζήτηση, βοήθησε και άλλες γυναίκες του προσωπικού και επαγγελματικού μου κύκλου να εκφράσουν τα δικά τους προβλήματα, όπως αυτό της ακράτειας ούρων».

Στο φυσικοθεραπευτήριο Φ/Θ  ΠΡΑΞΙΣ, η κ. Δασκαλοπούλου εξεπλάγην ευχάριστα από τον χρόνο που προσφέρουν σε κάθε άνθρωπο που απευθύνεται σε αυτούς, στον κατανοητό και εκλαϊκευμένο τρόπο που εξηγούν ό,τι χρειαστεί, στην αφοσίωση και το αίσθημα ασφάλειας που προσφέρουν σε κάθε γυναίκα, χωρίς συγκρίσεις μεταξύ των ασθενών.

«Νιώθω τυχερή που απευθύνθηκα στους κατάλληλους ανθρώπους. Θα ήταν προτιμότερο να τους είχα γνωρίσει νωρίτερα και να είχα επενδύσει χρόνο στην πρόληψη, στη συμβουλευτική, ώστε να μπορώ να γυμνάζομαι, ανεξάρτητα από τη θέση του πλακούντα -στη δική μου περίπτωση, ο πλακούντας ήταν πολύ χαμηλά. Δυστυχώς για αυτά τα τόσο σημαντικά θέματα, δεν ήταν ενημερωμένος ούτε ο γυναικολόγος μου, ούτε υπήρχε διεπιστημονική ομάδα, που να είναι σε θέση να με ακούει και να μου δίνει σωστή κατεύθυνση, με ασφάλεια. Σήμερα γνωρίζω ότι οφείλουμε να αναζητούμε απαντήσεις για ό,τι μας απασχολεί και να μην ησυχάζουμε μέχρι να τις παίρνουμε, με γνώση και επιστημοσύνη».