ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΔΑΦΟΥΣ

Η υγεία του πυελικού εδάφους και τα θέματα που άπτονται της ιδιωτικής, σεξουαλικής μας ζωής, μπορεί πολλές φορές να φαντάζουν τρομακτικά, να πυροδοτούν συναισθήματα ντροπής και φόβου ή να πιστεύουμε ότι τα προβλήματα που ενσκήπτουν από τη δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους, είναι αναπόφευκτα. Και όμως, δεν είναι έτσι.

Μύθος 1: Η ακράτεια ούρων είναι αρκετά συνηθισμένη

Παρά το ό,τι η ακράτεια ούρων είναι κάτι σύνηθες, ωστόσο δε θα πρέπει να το θεωρούμε και φυσιολογικό. Μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίζεται. Η άρση βαρών, ο βήχας, το γέλιο, το τρέξιμο, η εγκυμοσύνη, το επιπλέον βάρος, μπορεί να επιβαρύνουν τους μύες του πυελικού μας εδάφους. Οι ασκήσεις Kegels αποτελούν έναν από τους τρόπους ενδυνάμωσης του πυελικού μας εδάφους, το οποίο εφόσον δυσλειτουργεί, θα πρέπει να γίνει σωστή διάγνωση και ανάλογα αντιμετώπιση. Ο φυσικοθεραπευτής με ειδική γνώση στο Πυελικό Έδαφος θα σας διδάξει τις ασκήσεις, τις οποίες μπορείτε να κάνετε απλά και εύκολα, κάθε μέρα, την ώρα που σας εξυπηρετεί. Άλλωστε, χρειάζονται 15 λεπτά την ημέρα για να ανακτήσετε τη δύναμη του πυελικού σας εδάφους.

Μύθος 2: Η λήψη προβιοτικών μπορεί να βοηθήσει στην πρώιμη αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων ή κοπράνων

Τα προβιοτικά αποτελούν ένα μέτρο πρόληψης, εφόσον λαμβάνονται καθημερινά. Είναι προτιμότερο να αναζητάμε προβιοτικά που προάγουν το pH του κόλπου, τη χώνεψη και βοηθούν την αποφυγή κολπικών βακτηρίων. Θα βοηθούσε επίσης να περιλαμβάνουν Κράνμπερι και D-Mannose για την επίτευξη της συνολικής υγείας του ουροποιητικού.

Εάν αγωνίζεστε με δυσάρεστη οσμή στον κόλπο ή φαγούρα στην περιγεννητική περιοχή, θα ήταν σωστότερο να ελέγξετε την ισορροπία του pH και να αντιμετωπίσετε τυχόν μόλυνση.

Μύθος 3: Οι συσκευές εξάσκησης των μυών του πυελικού εδάφους χρησιμοποιούνται για σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση

Αν και οι εξασκητές των μυών του πυελικού εδάφους μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση του χρήστη, συνήθως χρησιμοποιούνται ως βοήθημα για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους, του πυελικού πόνου, της δυσφορίας και της έντασης των μυών του πυελικού εδάφους. Ουσιαστικά πρόκειται για βοηθήματα άσκησης εσωτερικά, εντός του πυελικού εδάφους, που μπορούν να συμβάλλουν και στη χαλάρωση των ευαίσθητων σημείων που πυροδοτούν τον πόνο και των μυών του ισχίου.

Μύθος 4: Οι άνδρες σπανίως υποφέρουν από τις δυσλειτουργίες του Πυελικού Εδάφους

1 στις 3 γυναίκες, κάποια στιγμή στη ζωή τους, επηρεάζονται από θέματα δυσλειτουργιών πυελικού εδάφους, για ποικίλους λόγους. Ωστόσο, και οι άνδρες επηρεάζονται και μάλιστα σε ποσοστό 16%, ως επίπτωση θεραπειών καρκίνου, τραυματισμών ή χειρουργικών επεμβάσεων.

Μύθος 5: Οι διαστολείς σιλικόνης δεν προσφέρουν αρκετή σταθερότητα για να κάνουν τη διαφορά

Οι διαστολείς σιλικόνης προσφέρουν σταθερότητα και άνεση, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην επίτευξη των απαραίτητων αλλαγών στον κολπικό ιστό, για την επίτευξη ανώδυνης διείσδυσης. Η εύκαμπτη φύση τους, βοηθά στην αποφυγή του πόνου κατά τη διάρκεια των συνεδριών για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών του πυελικού εδάφους, σε φυσικοθεραπευτήριο. Ωστόσο, όπως κάθε προϊόν, έτσι και οι διαστολείς σιλικόνης διαφέρουν ως προς το είδος της σιλικόνης που χρησιμοποιείται. Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρεί το σχήμα της και να είναι μαλακή και άνετη.

Πριν από οποιαδήποτε αγορά, διαβάστε σχετικές κριτικές και φροντίστε να επιλέξετε έναν διαστολέα που να έχει έγκριση από διεθνείς, αρμόδιους φορείς.

Μύθος 6: Η ξηρότητα του κόλπου αποδεικνύει την έλλειψη ενδιαφέροντος για τον σύντροφό μας

Η κολπική ξηρότητα είναι εξαιρετικά συχνή και συμβαίνει για πολλούς λόγους, όπως η εγκυμοσύνη, οι ορμονικές διακυμάνσεις ή διαταραχές, η γήρανση, η εμμηνόπαυση, τα φάρμακα, οι θεραπείες καρκίνου μαστού και άλλων καρκίνων. Ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. . Η διατάραξη της φυσικής λίπανσης μπορεί να αντικατασταθεί με τεχνητό λιπαντικό ζελέ(γέλη) και ενυδατική κρέμα, που μπορεί να διευκολύνουν τη διείσδυση και την απόλαυση, χωρίς πόνο. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να νιώθουμε άβολα με τη χρήση λιπαντικών και ενυδατικών προϊόντων. Θα έπρεπε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Χρειάζεστε βοήθεια; Καλέστε τους ειδικούς της εταιρείας Φυσιοθεραπευτική ΠΡΑΞΙΣ και συζητήστε ό,τι σας απασχολεί. Ελάτε για μία εκτίμηση του πυελικού σας εδάφους. Μην αφήσετε τις επιπτώσεις της δυσλειτουργίας του να χαλάσουν την ποιότητα της σχέσης σας και της ζωής σας.