Ασκήσεις Kegel’s: 5 Λάθη που πρέπει να αποφεύγονται

Κάνετε τις ασκήσεις Kegel αλλά δε βλέπετε αποτελέσματα; Ίσως να κάνετε μερικά «μοιραία» λάθη που ακυρώνουν τη δύναμη των ασκήσεων και έτσι δεν επιτυγχάνετε να ενδυναμώσετε τους μύες του πυελικούς σας εδάφους.

1. Χρησιμοποιείτε τους «λάθος» μύες

Μπορεί οι ασκήσεις Kegel’s να φαίνονται ιδιαίτερα εύκολες, αλλά δεν είναι. Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι τους είναι η ενεργοποίηση των «σωστών» μυών. Μία στις δύο γυναίκες εκτελούν τις ασκήσεις Kegel’s λανθασμένα, πιέζοντας προς τα κάτω τους μύες, αντί να ασκούν δύναμη προς τα πάνω και να τους σφίγγουν, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη βλάβη. Εάν δεν είστε σίγουροι για τον τρόπο που εκτελείτε τις ασκήσεις και αν αυτό αποδεικνύεται από την έλλειψη αποτελεσμάτων, τότε θα πρέπει να επιστρέψετε στον ειδικό φυσικοθεραπευτή για να επανεκπαιδευτείτε και να διασφαλίσετε ότι κάνετε τις ασκήσεις σωστά.

kegels 3

2. Δε γίνεται σωστή εναλλαγή

Οι μύες του πυελικού μας εδάφους συντίθενται από 2 τύπους μυϊκών ινών. Στον πρώτο τύπο ενυπάρχουν ίνες που πρέπει να ανταποκρίνονται πολύ γρήγορα στη στήριξη του εντέρου και της ουροδόχου κύστης κάτω από ξαφνική πίεση, όπως φτάρνισμα, βήχας, έντονο γέλιο, τρέξιμο ή πήδημα, ενώ στον δεύτερο τύπο οφείλεται ο παρατεταμένος έλεγχος του εντέρου και της ουροδόχου κύστης, που μας δίνει τη δυνατότητα να κρατιόμαστε μέχρι να πάμε στην τουαλέτα ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για την πλήρη ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ αργών και γρήγορων ασκήσεων Kegel’s

kegels men extra

3. Ξεχνάμε να χαλαρώνουμε

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι όσο περισσότερο «κρατάνε» μία στάση Kegel τόσο το καλύτερο για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αληθές. Η σύσπαση των μυών του πυελικού εδάφους για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί ορισμένες φορές να σφίξει τους μύες και όχι να τους ενδυναμώσει και το σφίξιμο των μυών είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε. Η ενδιάμεση χαλάρωση μας βοηθά να εντοπίσουμε καλύτερα και να «συντονιστούμε» με τους μύες του πυελικού μας εδάφους, ώστε να έχουμε επίγνωση τόσο των κινήσεων όσο και της πλήρης χαλάρωσης των μυών στην περιοχή. Η χαλάρωση είναι εξίσου σημαντική με την ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους, προκειμένου να μείνουν υγιείς. Για να την επιτύχουμε θα πρέπει να σκεφτούμε ότι έχουμε ένα βάρος μέσα στον κόλπο μας που το αφήνουμε να πέσει.

kegel exercise 1

4. Δεν ανιχνεύουμε την πρόοδο που έχουμε πετύχει

Μπορεί οι μύες του πυελικού μας εδάφους να μην είναι ορατοί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε την πρόοδο που έχουμε πετύχει. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε εάν ενδυναμώνονται οι μύες και να εντοπίζουμε την πρόοδο που έχουμε πετύχει, προκειμένου να ξέρουμε πόσο «δρόμο» έχουμε ακόμη να καλύψουμε. Ο ειδικός φυσικοθεραπευτής είναι αυτός που θα αξιολογήσει τον μυϊκό τόνο των μυών του πυελικού εδάφους και θα σας καθοδηγήσει σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα ασκήσεων kegel’s

kegel exercise 4

5. Εγκαταλείπουμε πολύ σύντομα

Εάν δεν έχουμε δώσει στους μύες μας τη δυνατότητα να «δείξουν» αποτελέσματα σε διάστημα 12 εβδομάδων, τότε έχουμε εγκαταλείψει την προσπάθεια πριν αποδώσει καρπούς. Πρέπει να δώσουμε τουλάχιστον 12 εβδομάδες καθημερινής εξάσκησης για να παρατηρήσουμε μια αξιοσημείωτη βελτίωση.

Εάν πιστεύετε ότι κάποια από τα λάθη που αναφέρονται τα έχετε κάνει και εσείς, δεν έχετε παρά να συμβουλευτείτε ξανά τους ειδικούς του Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ, προκειμένου να λύσετε τις απορίες σας και να εκτελείτε το πρόγραμμά σας σωστά, καθημερινά, έως ότου φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα!

Πηγή: http://Kegel8.co.uk

Αγγλικό Site: https://www.kegel8.co.uk/blog/top-5-kegel-exercise-mistakes