Πόνος στην κλειτορίδα

Ο πόνος στην κλειτορίδα είναι μία εξαιρετικά ενοχλητική, επώδυνη κατάσταση, δύσκολο να περιγραφεί και ακόμη πιο δύσκολο να εντοπιστεί η αιτία που την προκαλεί. Πολλές φορές περιγράφεται σαν κάψιμο, άλλες σαν έντονος, κοφτός πόνος, άλλες σα γενικευμένη δυσφορία.

Σε ποιον ειδικό να απευθυνθώ;

Συνήθως ο πρώτος στον οποίο απευθυνόμαστε είναι ο γυναικολόγος μας, Ωστόσο και εκείνος οφείλει να διερευνήσει πολλές, διαφορετικές κατευθύνσεις για να εντοπίσει την αιτία ή τις άλλες ειδικότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Εάν ο πόνος ενεργοποιείται από ορμονική ανισορροπία/διαταραχή, τότε θα χορηγηθούν ορμονικά σκευάσματα. Αν ωστόσο, εντοπίσει δερματική πάθηση, τότε θα πρέπει σε συνεργασία με δερματολόγο, να χορηγήσει ανάλογη αγωγή. Είναι ωστόσο πιθανό, ο πόνος να οφείλεται σε λοίμωξη, την οποία επιβεβαιώνει ο γυναικολόγος, με τη συνδρομή μικροβιολογικών εξετάσεων, όπου και θα χορηγήσει την ανάλογη θεραπεία.

Που παρεμβαίνει ο φυσικοθεραπευτής;

Ο πόνος στην κλειτορίδα μπορεί να οφείλεται σε περισσότερες από μία αιτίες. Αν ανάμεσα τους υπάρχει μυϊκή δυσλειτουργία, τότε ο ειδικός στον οποίο πρέπει να απευθυνθείτε είναι ο φυσικοθεραπευτής πυελικού εδάφους. Στον φυσικοθεραπευτή θα απευθυνθείτε εάν ο πόνος προκαλείται από νευραλγία του αιδοίου, όπου εκτός από φαρμακευτική αγωγή, την οποία θα χορηγήσει νευρολόγος, χρειάζεται και φυσικοθεραπεία πυελικού εδάφους.

Ο φυσικοθεραπευτής πυελικού εδάφους του Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ

Στο Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ, κάθε πόνος στην περιοχή του πυελικού εδάφους και στα όργανα που «φιλοξενούνται» σε αυτήν, εντοπίζεται με κλινική εξέταση και εκτενές ιατρικό ιστορικό.

Στο Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ, η αντιμετώπιση του προβλήματος εντάσσεται στα πλαίσια του φυσιοθεραπευτικού προγράμματος αποκατάστασης που στόχο έχει την χαλάρωση των μυών του ΠΕ, με εκπαίδευση της ασθενούς:

1.    Στην τεχνική χαλάρωσης του ΠΕ, γνωστή και ως "αντίστροφο kegel" (reverse Kegel)

2.    Στη διαφραγματική αναπνοή

3.    Σε ειδικό πρόγραμμα διατάσεων ΠΕ, όπως τη διάταση «θέση παιδιού», γνωστή και ως «child’s pose»

4.      Στη χρήση ειδικών ρολών μασάζ, γνωστών και ως foam rollers, για τους μύες που περιβάλλουν τα ισχία.

Σε περίπτωση που η λύση του προβλήματος χρήζει ιατρικής ειδικότητας, εκτός από φυσικοθεραπεία, είμαστε σε θέση να σας παραπέμψουμε στον κατάλληλο γιατρό και να συνεργαστούμε μαζί του, βρίσκοντας τον σωστό συνδυασμό παρεμβάσεων.

 

line sep

Ετικέτες: Πυελικό έδαφος, Φυσικοθεραπεία, Πυελικός πόνος, κλειτορίδα, πύελος, λεκάνη, αιδίο

Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---