Πώς γίνεται η εξέταση της ακράτειας στο φυσικοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ;

Υποφέρετε από ακράτεια ούρων; Η ακράτεια κοπράνων και αερίων σας έχει προκαλέσει σύγχυση; Δεν επιθυμείτε πλέον να κάνετε σεξ γιατί πονάτε;  Είναι ώρα να επισκεφθείτε έναν φυσικοθεραπευτή που γνωρίζει τη λειτουργία του Πυελικού Εδάφους και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη δυσλειτουργία του.

Στο Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ, το φυσικοθεραπευτήριο που ανέπτυξε το πρόγραμμα “Pelvic Floor Act (PFA)” το 2016, για την υγεία του Πυελικού Εδάφους, σε γυναίκες και άντρες, κατά την πρώτη εξέταση:

Αξιολογείστε: Αποτυπώνονται ο χρόνος και ο τρόπος που ξεκίνησαν τα συμπτώματα, πότε ανακουφίζονται και πότε επιδεινώνονται. Ο τρόπος της ζωής σας, οι σωματικές σας δραστηριότητες, άλλα θέματα υγείας, πιθανές άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Αξιολογούνται επίσης, η στάση του σώματος και η κοιλιακή χώρα.

Εντοπισμός Πυελικού Εδάφους: Κάποιοι δε γνωρίζουν καν ότι υπάρχει. Άλλοι, το γνωρίζουν αλλά δεν ξέρουν που βρίσκεται. Και κάποιοι ελάχιστοι το ξέρουν, το αναγνωρίζουν και το εντοπίζουν. Εσείς σε ποια «κατηγορία» ανήκετε; Ο εντοπισμός των μυών του πυελικού σας εδάφους είναι η αρχή της θεραπείας των προβλημάτων σας.

Ακολουθεί κολπική ή (/και) πρωκτική εξέταση: Με τη συγκατάθεση σας θα γίνει δακτυλική κολπική ή/και πρωκτική αξιολόγηση του πυελικού εδάφους για να ελεγχθεί η δύναμη, ο συντονισμός και η λειτουργία των μυών του (για τις γυναίκες «θυμίζει» γυναικολογική εξέταση, ενώ για τους άνδρες «ουρολογική» εξέταση). Η εξέταση δεν έχει καθόλου πόνο.

Στο τέλος της πρώτης μας συνάντησης, ενδεχομένως να σας ζητηθεί να κρατήσετε «ημερολόγιο ούρησης» για τρεις ημέρες ή (/και)  «ημερολόγιο κενώσεων» για 1 έως 4 εβδομάδες, εκτός αν έχετε ήδη προσκομίσει αυτές τις πληροφορίες στο πρώτο ραντεβού.

Πριν φύγετε, ο φυσικοθεραπευτής, θα συζητήσει μαζί σας τα ευρήματα και τις διαθέσιμες θεραπευτικές προσεγγίσεις, καθώς και το φυσικοθεραπευτικό πλάνο που θα ακολουθηθεί, βασισμένο στο πρόγραμμα του Φυσικοθεραπευτηρίου ΠΡΑΞΙΣ «Pelvic Floor Act».

Σημείωση: Όλες οι συζητήσεις γίνονται ιδιωτικά, χωρίς τρίτους, εκτός αν ο ίδιος ο ασθενής επιλέξει να έχει μαζί του συνοδό.