Πόνος στο γόνατο;

Η σωστή διάγνωση οδηγεί στην κατάλληλη θεραπεία

Ο επιγονατιδομηριαίος πόνος εντοπίζεται στο μπροστινό μέρος του γονάτου ή πίσω ή γύρω από την επιγονατίδα. Εμφανίζεται κατά προτίμηση σε αθλητές, σε δυναμικούς (αθλητικούς) εφήβους, σε ενήλικες στην τρίτη ηλικία και σε ανθρώπους που εκτελούν σωματική εργασία.

Οι άνθρωποι με το Σύνδρομο νιώθουν πόνο:

Στο Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ θα προσεγγίσουμε την αντιμετώπιση του πόνου και την αποκατάσταση του προβλήματος με:

  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης που στοχεύουν στους μύες γύρω από το γόνατο και του ισχίου. Συνδυαστικές ασκήσεις που κυρίως στους αθλητές περιλαμβάνουν τα βαθιά καθίσματα και την ανάβαση σε σκάλες, καθώς και τη σταδιακή επανένταξη ασκήσεων.
  • Εφαρμογή ταινίας που βοηθά στην εκτέλεση ασκήσεων που διαφορετικά θα ήταν επώδυνες και ίσως αδύνατον να εκτελεστούν (από μόνες τους δεν είναι επαρκείς. Χρησιμοποιούνται συνδυαστικά).
  • Ειδικά ορθωτικά ενθέματα/πέλματα παπουτσιών που θα βοηθήσουν τη μείωση του πόνου και την ορθότερη στήριξη (από μόνα τους δεν είναι επαρκή. Χρησιμοποιούνται συνδυαστικά).

Αυτό που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κατάλληλο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος είναι οι «παθητικές» θεραπείες, όπως υπέρηχοι, λέιζερ, ηλεκτρική διέγερση, βελονισμός.

Απευθυνθείτε στο Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ, εάν βιώνετε συχνά πόνο στην περιοχή του γονάτου, ώστε να εντοπιστεί η αιτία και να επιλεγεί το κατάλληλο πρόγραμμα για τη φυσική σας δραστηριότητα και την έκταση του προβλήματος.