ΠΡΟΠΤΩΣΗ ΠΥΕΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Pelvic Floor Act®

2
Πρόπτωση Πυελικών Οργάνων

Πρόπτωση μήτρας, ουροδόχου κύστης, εντέρου ή/και ορθού, δηλαδή πρόπτωση (πτώση ή προβολή) των οργάνων της πυέλου, είναι η προβολή τους μέσα από τα τοιχώματα του κόλπου ή στην περίπτωση του ορθού, όταν αυτό ή μέρος του γλιστρά έξω από τον πρωκτό. Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση οφείλεται στην ίδια την «αιώρα» που τα φιλοξενεί, στους μύες δηλαδή του πυελικού εδάφους που αδυνατούν να τα συγκρατήσουν ή η αδυναμία της περιτονίας που οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, ωστόσο η λύση σε πολλές από αυτές επαφίεται στη φυσικοθεραπεία και στην ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους.

ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ
Σχετικά άρθρα
Διαβάστε περισσότερα
ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ
Σχετικά βίντεο
Δείτε περισσότερα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ
Οι υπόλοιποι τομείς
Δυσλειτουργία Εντέρου

Η καλή, φυσιολογική λειτουργία του εντέρου, αποτελεί ανακούφιση.

Διαβάστε Περισσότερα
Δυσλειτουργία Κύστης

Τι είναι φυσιολογικό στην ούρηση και τι όχι;

Διαβάστε Περισσότερα
Σεξουαλική Δυσλειτουργία

Η διατήρηση της στύσης, η γρήγορη σύσπαση των μυών που συνεργάζονται για την επίτευξη του οργασμού, η εκπερμάτιση, αποτελούν διαδικασίες που συνοδεύονται από ευχαρίστηση και σε φυσιολογικές συνθήκες δε θα πρέπει να συνδέονται με πόνο, δυσφορία και απογοήτευση

Διαβάστε Περισσότερα
Πυελικός Πόνος

Μία στις τρεις γυναίκες και ένας στους δέκα άνδρες, κάποια στιγμή της ζωής τους, θα βιώσουν πυελικό πόνο εξαιτίας δυσλειτουργίας των μυών του πυελικού εδάφους.

Διαβάστε Περισσότερα