Η Δυσλειτουργία του Πυελικού Εδάφους

ΈΓΓΥΟΣ; Στο ΠΡΑΞΙΣ Σχεδιάζουμε Ασκήσεις Κολύμβησης για Εσάς!

Εκατομμύρια γυναίκες βιώνουν ακούσια απώλεια ούρων ωστόσο το 46% των γυναικών (*)  δηλώνει ντροπή να μιλήσει σε οποιονδήποτε για την ακράτεια ούρων που βιώνει, ακόμη και στον σύντροφο ή στον γυναικολόγο του. Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα, πόσο μάλλον σε ένα πρόβλημα υγείας, είναι η παραδοχή του και η διερεύνηση της αντιμετώπισης του.

whiteΗ συζήτηση γύρω από ένα πρόβλημα υγείας που μας απασχολεί αποδεικνύεται πολλές φορές διαφωτιστική, καθώς ανακαλύπτουμε ότι απασχολεί ενδεχομένως και άλλους ανθρώπους, κάποιοι από τους οποίους έχουν ήδη θεραπευτεί.

Συμβουλές για να μιλήσετε ανοικτά για την ακούσια απώλεια ούρων

green checkΞεκινήστε τη συζήτηση: Μην περιμένετε κάποιον άλλον να φέρει στη συζήτηση ένα θέμα που σας απασχολεί. Πάρτε την πρωτοβουλία και μιλήστε για το πρόβλημα σας. Με τον τρόπο αυτό εσείς κρατάτε τον έλεγχο της συζήτησης.

green checkΜην το μεγαλοποιείτε: Μη συζητήσετε για την ακράτεια ούρων που σας απασχολεί σα να πρόκειται για μία σοβαρή ασθένεια ή για ένα θέμα μείζονος σημασίας. Φυσικά και είναι σπουδαίο για εσάς αλλά είναι αντιμετωπίσιμο και επιπλέον, είναι κάτι που συμβαίνει σε εκατομμύρια γυναίκες για διάφορους λόγους. Θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των ανθρώπων που θα σας κατανοήσουν.

green checkΜιλήστε για το πώς νιώθετε: Παρόλο που η ακούσια απώλεια ούρων είναι κάτι κοινό για εκατομμύρια γυναίκες, την κάθε γυναίκα μπορεί να την επηρεάζει με τρόπο διαφορετικό και μοναδικό. Εάν συζητήσετε με τους ανθρώπους της επιλογής σας πώς και πόσο σας επηρεάζει, τότε τους βοηθάτε να ανταποκριθούν και να σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις και να προχωρήσετε.

Η αλήθεια για την ακράτεια ούρων

key 100pxΥπάρχει μία και μόνη αλήθεια την οποία δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε: Δεν χρειάζεται να ζείτε αποτραβηγμένες και σιωπηλές όταν έχετε ακούσια ακράτεια ούρων. Είναι πολύ πιθανό η κατάσταση σας να θεραπεύεται ή τουλάχιστον να είναι πάρα πολύ καλά διαχειρίσιμη. Μιλήστε με τον γιατρό σας αμέσως για να εντοπιστεί η αιτία που σας προκαλεί αυτή την ευαισθησία στο πυελικό έδαφος και βρείτε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση για τις δικές σας, εξατομικευμένες ανάγκες.

Στο φυσικοθεραπευτήριο Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ, η ακράτεια ούρων αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με το πρόγραμμα Pelvic Floor Act. Ενημερωθείτε στο https://www.ptpraxis.gr/el/pelvic-floor-act/general

Πηγή: Alwaysdiscreet.com (*) Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2019 σε 2000 συμμετέχουσες γυναίκες για την εταιρία always.

line sep

Ετικέτες: ΠΕ και Ακράτεια ούρων, Πυελικό έδαφος, Women's Health, Μ.Α.Μ.Α., Φυσικοθεραπεία

Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---