Νέα Χρονιά – Νέα Ευκαιρία

Κάθε νέα χρονιά είναι μία ευκαιρία να διατυπώσουμε εκ νέου τις αρχές, τις αξίες μας, τα πιστεύω μας, τους στόχους μας, τα λάθη και τα σωστά μας. Η νέα αυτή χρονιά που αχνοφέγγει έχει πολλά περισσότερα να μας φέρει: Την ελπίδα για τη λήξη μιας πανδημίας, την ευχή να μην αφήσουμε να επαναληφθούν ανάλογες πανδημίες, την πίστη ότι μάθαμε από ό,τι πάθαμε.

Ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή, σύμφωνα με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπείας είναι πολύπλευρος: αναπτύσσει, διατηρεί και αποκαθιστά στον μέγιστο δυνατό βαθμό, την κινητική και λειτουργική ικανότητα των ανθρώπων, όταν αυτή απειλείται από τη γήρανση, τραυματισμούς, ασθένειες, διαταραχές ή άλλες καταστάσεις.

Ως φυσική συνέπεια του ρόλου του, ο φυσικοθεραπευτής είναι ισότιμο μέλος της διεπιστημονικής ομάδας που προωθεί και φροντίζει την υγεία των ανθρώπων, ανεξάρτητα από φυσική κατάσταση και ηλικία.

Στο Φυσικοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ, συνεπείς στις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, αντιμετωπίζουμε τη φυσικοθεραπεία ως την πρώτη επιλογή συντηρητικής αντιμετώπισης. Επιλογή που συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων, σε μικρότερη χρονικά αποχή του ασθενούς από την εργασία του και σε δραστήριους, παραγωγικούς ανθρώπους με βελτίωση της υγείας τους, ψυχικής και σωματικής και της ποιότητας της ζωής τους.

Η φράση «Επιστημονική Φροντίδα και ανθρώπινο ενδιαφέρον», χαρακτήρισε τον τρόπο της λειτουργίας μας από το ξεκίνημα μας έως σήμερα και αυτή η φράση μας καθορίζει ουσιαστικά, αφού η επιστημοσύνη μας συμβαδίζει με την αγάπη μας στον άνθρωπο και με την ανάγκη μας να του προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή, αποτελεσματική φροντίδα υγείας, σε συνεργασία με όλους όσοι την διασφαλίζουν.

Με την πάροδο των ετών λειτουργίας μας, ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες της υγείας, γιατροί χειρουργοί ή γιατροί άλλων μη χειρουργικών ειδικοτήτων έρχονται σε συνεργασία μαζί μας προκειμένου να εξετάσουν άλλες επιλογές συντηρητικής αντιμετώπισης, αναίμακτες ή και λιγότερο επώδυνες, αλλά ίσως ακόμη πιο αποτελεσματικές.

Ο ισότιμος ρόλος του φυσικοθεραπευτή στη διεπιστημονική ομάδα πρόληψης και αντιμετώπισης της υγείας κάθε ασθενούς διαφάνηκε ακόμη και μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού, όπου οι φυσικοθεραπευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, ως οι πλέον ενδεδειγμένοι για την προετοιμασία και την αποθεραπεία των ασθενών στη διαδικασία της διασωλήνωσης τους με αναπνευστήρα.

Με την ευχή η πανδημία του κορωνοϊού να σταματήσει να αποτελεί απειλή και η ανθρωπότητα να επιστρέψει πιο «σοφή» στον αγώνα της πρόληψης για μία υγιή ζωή, μέσα στα πλαίσια της βιωσιμότητας, κλείνουμε μία δύσκολη χρονιά και αισιόδοξες μπαίνουμε στη νέα.

Καλή Χρονιά με Υγεία και Αγάπη.