• Κεντρική
  • Άλλες Υπηρεσίες
  • Εναλλακτικές Θεραπείες

Εναλλακτικές Θεραπείες

Το φυσικοθεραπευτήριο διαθέτει το έμψυχο υλικό αλλά και τους κατάλληλους χώρους και μηχανήματα για να μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα επώδυνα συμπτώματα και τα επίμονα προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος των ανθρώπων που επιζητούν την ίαση με ασφάλεια και συντηρητική, μη επεμβατική προσέγγιση. Για την πρόληψη και αποκατάσταση ενός μεγάλου εύρους περιστατικών μυοσκελετικής υγείας, η ομάδα του φυσικοθεραπευτηρίου εφαρμόζει όλες τις επιστημονικά τεκμηριωμένες και ασφαλείς μεθόδους φυσικοθεραπείας. Ανάμεσά τους και πρώτη σε σειρά σπουδαιότητας, η θεραπευτική μάλαξη, που επιδρά στο μυοσκελετικό σύστημα ευεργετώντας τις αρθρώσεις, τους ιστούς και τους μύες, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει το οίδημα επιδρώντας στο λεμφικό σύστημα, βοηθά στη χαλάρωση και στη μείωση του στρες επεμβαίνοντας στο νευρικό σύστημα και στο αναπνευστικό, βελτιώνει το δέρμα και συντελεί στη μείωση του στρες. Επιπλέον, στις εναλλακτικές φυσικοθεραπευτικές προσεγγίσεις που εφαρμόζει η «Φυσικοθεραπευτική ΠΡΑΞΙΣ» συγκαταλέγονται ο Βελονισμός, το Σουηδικό Μασάζ, Μασάζ για Εγκύους, Λεμφικό μασάζ και Αθλητικό Μασάζ.

 

Υπηρεσίες Μασάζ

Χαλαρωτικό/Θεραπευτικό μασάζ: Ηρεμεί το νευρικό σύστημα, προσφέρει ευεξία, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, ανακουφίζει τους μυοσκελετικούς πόνους.

Αθλητικό μασάζ: Σε περίπτωση τραυματισμού, σε συνδυασμό με φυσικοθεραπεία, συμβάλλει στην γρηγορότερη επάνοδο στην ενεργό δράση. Χαλαρώνει σφιγμένους μύες και μαζί με διατάσεις, βελτιώνει την μυϊκή απόδοση.

Μασάζ εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό: Το σώμα της εγκύου αλλάζει θεαματικά. Το μασάζ βοηθά στην ανακούφιση του πόνου και δίνει την αίσθηση φροντίδας. Και μετά τον τοκετό, μαζί με φυσικοθεραπεία, βοηθά το σώμα να επανέλθει γρηγορότερα.

Λεμφικό μασάζ: Τεχνική ήπιων μαλάξεων που διευκολύνουν την κυκλοφορία της λέμφου. Η λεμφική παροχέτευση αποσκοπεί στη μείωση των λεμφοιδημάτων και φλεβικών οιδημάτων, στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος καθώς και στην αναζωογόνηση των ιστών.

«Δεν υπάρχει υποκατάστατο για το ανθρώπινο άγγιγμα. το μασάζ είναι το αντίδοτο στο στρες.»

 

Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι ένα σύστημα εναλλακτικής θεραπείας πολλών διαφορετικών ασθενειών, διαταραχών και καταστάσεων πόνου. Κοινές ασθένειες που ανταποκρίνονται καλά στον βελονισμό περιλαμβάνουν: τενοντίτιδα, αρθρίτιδα, πονοκεφάλους, χρόνιο πόνο, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, αναπνευστικές διαταραχές, δυσλειτουργίες πυελικού εδάφους.

line sep

Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---


“Επιστημονική Φροντίδα
Ανθρώπινο Ενδιαφέρον”


logo praxis

Πευκών 1 & Καποδιστρίου, Τ.Κ. 14235 - Φιλοθέη | χάρτης
Tηλ.: 210 2773686 - 210 2794611
Φαξ: 210 2773686 info@ptpraxis.gr