Πελματογραφία

Η καταγραφή της βάδισης και η ανάλυσή της με ηλεκτρονικό πελματογράφο προσφέρουν στον ειδικό φυσικοθεραπευτή ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση μυοσκελετικών παθήσεων, όπως πλατυποδία, κοιλοποδία, συνδρόμων υπερχρήσης (τενοντίτιδες, θυλακίτιδες) ή μηχανικών αποκλίσεων της σπονδυλικής στήλης, όπως σκολίωση, κύφωση, κ.λπ.. Πρόκειται για μία συσκευή που αποτελείται από πολλούς αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν τις δυνάμεις που εφαρμόζονται στο πέλμα κατά τη βάδιση.

Η έγκυρη αξιολόγηση της μυοσκελετικής πάθησης με την ανάλυση των στοιχείων που παρέχει ο ηλεκτρονικός πελματογράφος από επιστημονικά καταρτισμένο και έμπειρο φυσικοθεραπευτή «οδηγεί» στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων ή και του προβλήματος με την κατασκευή ορθωτικών πελμάτων, τα οποία διορθώνουν, στηρίζουν ή αποφορτίζουν τα κάτω άκρα και τη σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα τη μέγιστη λειτουργικότητα του πάσχοντα.

Στο φυσικοθεραπευτήριό μας εφαρμόζεται το πρόγραμμα Fit2Feet, προτείνεται η κατασκευή ορθωτικών πελμάτων σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα ασκήσεων, που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα.


“Επιστημονική Φροντίδα
Ανθρώπινο Ενδιαφέρον”
logo praxis

Πευκών 1 & Καποδιστρίου, Τ.Κ. 14235 - Φιλοθέη | χάρτης
Tηλ.: 210 2773686 - 210 2794611
Φαξ: 210 2773686 info@ptpraxis.gr

 Πατήστε εδώ καιcontactΕπικοινωνήστε σήμερα!