Μαίες / Μαιευτές

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

Το Praxis Physical Therapy www.ptpraxis.gr διοργανώνει ημερίδες για μαίες και μαιευτές με θέμα τις δυσλειτουργίες του ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ (Π.Ε.).

Οι επικεφαλής εκπαιδεύτριες της ημερίδας, Φωτεινή Λάγαρη και Μιμή Μαρσέλλου έχουν οργανώσει ένα ημερήσιο πρόγραμμα παρακολούθησης όπου οι συμμετέχοντες επιμορφώνονται για τη δυσλειτουργία του Π.Ε. κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας ώστε να είναι σε θέση να προλαμβάνουν την όποια δυσλειτουργία μέσα από την έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων και την άμεση παρέμβαση. Ο ρόλος της μαίας και του μαιευτή δεν είναι άλλος από την πρώιμη παρέμβαση (early intervention), η οποία προλαμβάνει πριν δημιουργηθεί ουσιαστικό πρόβλημα.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Στόχος των ημερίδων είναι η σωστή ενημέρωση των μαιών και των μαιευτών και η επακόλουθη ενημέρωση των γυναικών –έγκυες και λεχώνες –για την ανατομία και τις δυσλειτουργίες του Π.Ε.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ Π.Ε.
Μέσα από τις ημερίδες αυτές ισχυροποιείται η θέση των επαγγελματιών υγείας ούτως ώστε να μπορούν να είναι ισότιμα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας που ασχολείται με τις δυσλειτουργίες του Π.Ε..

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΩΝ Π.Ε.

  • Η γνώση της λειτουργικής ανατομίας των μυών του Π.Ε.
  • Η κατανόηση της επίδρασης της εγκυμοσύνης και του τοκετού στο Π.Ε.
  • Η αναγνώριση των συμπτωμάτων δυσλειτουργίας του Π.Ε.
  • Οι βασικές αρχές πρόληψης της δυσλειτουργίας των μυών του Π.Ε. κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας
  • Η διαχείριση των ασκήσεων Kegel’s για το Π.Ε.
  • Η ανάλυση περιστατικών (casestudies)

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρακαλώ επικοινωνείτε με το +30 210 2773686 ή στέλνετε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε το σχετικό έτνυπο και το πρόγραμμα σεμιναρίων.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΕ DOC_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΜΑΙΕΣ/ΜΑΙΕΥΤΕΣ

  

“Επιστημονική Φροντίδα - Ανθρώπινο Ενδιαφέρον”