ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Τι είναι το Πυελικό Έδαφος

Το Πυελικό Έδαφος (Π.Ε.) βρίσκεται εσωτερικά στη λεκάνη και είναι το κάτω τμήμα του οσφυοπυελικού κυλίνδρου.
Ο ρόλος του Π.Ε είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη στήριξη των πυελικών οργάνων, που είναι η ουροδόχος κύστη, η μήτρα και το έντερο καθώς και για τον έλεγχο του ανοίγματος και του κλεισίματος της ουρήθρας, του κόλπου και του πρωκτού, που βρίσκονται στο κάτω μέρος της λεκάνης. 
Οι άνθρωποι που παρουσιάζουν δυσλειτουργία των μυών του Π.Ε αναφέρουν συμπτώματα όπως ακράτεια, συχνοουρία, δυσκοιλιότητα, πρόπτωση, πυελικό πόνο, πόνο κατά την σεξουαλική επαφή, κ.ά., ενώ ορισμένοι ενδέχεται να έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις ακράτειας ουροδόχου κύστης, πρόπτωσης ή αφαίρεσης μήτρας, προστάτη, κ.ά..

Πώς αντιμετωπίζεται η δυσλειτουργία του Πυελικού Εδάφους 

Η δυσλειτουργία του Π.Ε αντιμετωπίζεται και χειρουργικά και συντηρητικά, με φυσικοθεραπεία. Η φυσικοθεραπεία σήμερα θεωρείται ως η πρώτη επιλογή θεραπείας της ακράτειας ούρων, ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που περιλαμβάνει ανάλογα με το περιστατικό διάφορες φυσικοθεραπευτικές πράξεις, όπως αξιολόγηση των μυών του Π.Ε, επανεκπαίδευση των μυών του Π.Ε., Βιοανάδραση, επανεκπαίδευση ουροδόχου κύστης, επανεκπαίδευση εντέρου, κ.ά.. 
Περισσότερα για το Πυελικό Έδαφος

Οι επικεφαλής του Praxis Physical Therapy www.ptpraxis.gr , Φωτεινή Λάγαρη και Μιμή Μαρσέλλου διοργανώνουν σεμινάρια με ειδικό αντικείμενο το Π.Ε που απευθύνονται ξεχωριστά σε 3 κατηγορίες επαγγελματιών: Σε φυσικοθεραπευτές, σε μαίες και μαιευτές και σε γυμναστές και γυμνάστριες.

line sep

Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---