• Κεντρική
  • Ορθοπαιδική & Αθλητική Φυσικοθεραπεία
  • Αθλητικές Κακώσεις

Αθλητικές Κακώσεις

Οι άνθρωποι που ασκούνται καθημερινά μ’ ένα άθλημα, ομαδικό ή ατομικό, σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και σε ερασιτεχνικό, εμφανίζουν συχνά τραυματισμούς που οδηγούν σε κακώσεις, που τις αποκαλούμε αθλητικές κακώσεις. Οι επαγγελματίες αθλητές που ασκούνται πολλές ώρες κάθε μέρα, για μακρά χρονικά διαστήματα, με ένταση και επιμονή, με επιδίωξη να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να πετύχουν το μέγιστο δυνατό, πολύ συχνά υπερβάλουν των δυνατοτήτων τους, με αποτέλεσμα να υποφέρουν από έντονους, οξείς και επίπονους τραυματισμούς στους μύες, τις αρθρώσεις, τους τένοντες και τα οστά. Επιπλέον του σωματικού πόνου, της δυσλειτουργίας της κίνησης και των επιπτώσεών τους στις επιδόσεις του αθλητή, οι αθλητικές κακώσεις επηρεάζουν και την ψυχολογική κατάσταση του πάσχοντα.

Ανάμεσα στις πιο συνηθισμένες αθλητικές κακώσεις αναφέρονται τα αιματώματα, οι θλάσεις, τα διαστρέμματα, οι τενοντίτιδες, τα κατάγματα κόπωσης (υπέρχρηση), αλλά και οι κακώσεις στις αρθρώσεις με πιο κοινή τον τραυματισμό στην άρθρωση του γονάτου.

Τα πιο κοινά συμπτώματα των αθλητικών κακώσεων είναι ο πόνος, το οίδημα (φλεγμονή, πρήξιμο), η δυσκολία ή και η αδυναμία στην κίνηση (βάδιση, κίνηση χεριών) και η παραμόρφωση στην περιοχή που έχει τραυματιστεί.

Για τη διάγνωση των αθλητικών κακώσεων χρειάζεται κλινική εξέταση από διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας ανάλογα με το περιστατικό για την διάγνωση,  στοχοποιημένη θεραπεία και το βέλτιστο αποτέλεσμα επανένταξης στην αθλητική και αγωνιστική δραστηριότητα.

Στο μεγάλο εύρος των δεξιοτήτων, της εμπειρίας και των γνώσεων που διαθέτει το επιστημονικό προσωπικό του φυσικοθεραπευτηρίου «Φυσικοθεραπευτική ΠΡΑΞΙΣ» συγκαταλέγεται η αποκατάσταση όλων των προβλημάτων που προκύπτουν από τραυματισμούς από αθλητικές δραστηριότητες, στα άνω και κάτω άκρα και στη σπονδυλική στήλη. Η πολυετής κλινική εμπειρία της Μιμής Μαρσέλλου σε κέντρα αποκατάστασης στις Η.Π.Α. , η θέση της ως μέλος του ανώτερου ορθοπαιδικού προσωπικού και υπεύθυνη για τους ιατρικούς ελέγχους προ-αγωνιστικής περιόδου σε ομάδα καλαθοσφαίρισης, η θέση της ως Υπεύθυνης Λειτουργίας Έργου Ιατρικών Υπηρεσιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 επιβεβαιώνουν την άρτια γνώση και εμπειρία που διαθέτει ως επικεφαλής της αποκατάστασης των μυοσκελετικών προβλημάτων του φυσικοθεραπευτηρίου.

praxis-logo-bot

Πευκών 1 & Καποδιστρίου, Τ.Κ. 14235 - Φιλοθέη | χάρτης
Tηλ.: 210 2773686 - 210 2794611
Φαξ: 210 2773686
info@ptpraxis.gr

“Επιστημονική Φροντίδα - Ανθρώπινο Ενδιαφέρον”