• Κεντρική
  • Ορθοπαιδική & Αθλητική Φυσικοθεραπεία
  • Αθλητικές Κακώσεις

Αθλητικές Κακώσεις

Οι άνθρωποι που ασκούνται καθημερινά μ’ ένα άθλημα, ομαδικό ή ατομικό, σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και σε ερασιτεχνικό, εμφανίζουν συχνά τραυματισμούς που οδηγούν σε κακώσεις, που τις αποκαλούμε αθλητικές κακώσεις. Οι επαγγελματίες αθλητές που ασκούνται πολλές ώρες κάθε μέρα, για μακρά χρονικά διαστήματα, με ένταση και επιμονή, με επιδίωξη να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να πετύχουν το μέγιστο δυνατό, πολύ συχνά υπερβάλουν των δυνατοτήτων τους, με αποτέλεσμα να υποφέρουν από έντονους, οξείς και επίπονους τραυματισμούς στους μύες, τις αρθρώσεις, τους τένοντες και τα οστά. Επιπλέον της καταπόνησης, της δυσλειτουργίας της κίνησης και των επιπτώσεών τους στις επιδόσεις του αθλητή, οι αθλητικές κακώσεις επηρεάζουν και την ψυχολογική κατάσταση του πάσχοντα.

Ανάμεσα στις πιο συνηθισμένες αθλητικές κακώσεις που περιορίζουν την μέγιστη απαιτούμενη απόδοση του σώματος στην καθημερινότητα και στη διάρκεια της άθλησης, αναφέρονται τα αιματώματα, οι θλάσεις, τα διαστρέμματα, οι τενοντίτιδες, τα κατάγματα κόπωσης (υπέρχρηση), αλλά και οι κακώσεις στις αρθρώσεις με πιο συχνό τον τραυματισμό στην άρθρωση του γονάτου χωρίς να εξαιρούνται η μέση, τα πέλματα, η ποδοκνημική και τα ισχία!.

Τα πιο κοινά συμπτώματα των αθλητικών κακώσεων είναι ο πόνος, το οίδημα (φλεγμονή, πρήξιμο), η δυσκολία ή και η αδυναμία στην κίνηση (βάδιση, κίνηση χεριών) και η παραμόρφωση στην περιοχή που έχει τραυματιστεί. Είναι αλήθεια ότι κάθε φορά που το πέλμα μας προσκρούει στο έδαφος όλα αλλάζουν. Ο άξονας της στήριξης μεταβάλλεται και χρειάζεται συνεχής προσαρμογή στις νέες θέσεις στάσης και ισορροπίας του σώματος.

Για τη διάγνωση των αθλητικών κακώσεων χρειάζεται κλινική εξέταση από διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας ανάλογα με το περιστατικό για την διάγνωση,  στοχοποιημένη θεραπεία και το βέλτιστο αποτέλεσμα επανένταξης στην αθλητική και αγωνιστική δραστηριότητα.

Στο μεγάλο εύρος των δεξιοτήτων, της εμπειρίας και των γνώσεων που διαθέτει το επιστημονικό προσωπικό του φυσικοθεραπευτηρίου «Φυσικοθεραπευτική ΠΡΑΞΙΣ» συγκαταλέγεται η αποκατάσταση όλων των προβλημάτων που προκύπτουν από τραυματισμούς από αθλητικές δραστηριότητες, στα άνω και κάτω άκρα και στη σπονδυλική στήλη. Η πολυετής κλινική εμπειρία της Μιμής Μαρσέλλου σε κέντρα αποκατάστασης στις Η.Π.Α. , η θέση της ως μέλος του ανώτερου ορθοπαιδικού προσωπικού και υπεύθυνη για τους ιατρικούς ελέγχους προ-αγωνιστικής περιόδου σε ομάδα καλαθοσφαίρισης, η θέση της ως Υπεύθυνης Λειτουργίας Έργου Ιατρικών Υπηρεσιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 και η ειδίκευση στην υγεία γυναικών και στη γυναίκα αθλήτρια και τις λεπτομέρειες στην αποκατάσταση του γυναικείου σώματος επιβεβαιώνουν την άρτια γνώση και εμπειρία που διαθέτει ως επικεφαλής της αποκατάστασης των μυοσκελετικών προβλημάτων του φυσικοθεραπευτηρίου.

line sep

Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---


“Επιστημονική Φροντίδα
Ανθρώπινο Ενδιαφέρον”


logo praxis

Πευκών 1 & Καποδιστρίου, Τ.Κ. 14235 - Φιλοθέη | χάρτης
Tηλ.: 210 2773686 - 210 2794611
Φαξ: 210 2773686 info@ptpraxis.gr