• Κεντρική
  • Ορθοπαιδική & Αθλητική Φυσικοθεραπεία
  • Σπονδυλική Στήλη

Σπονδυλική Στήλη

Αυχένας

Η κακή στάση του σώματος, η έλλειψη γυμναστικής, οι έντονες συνθήκες της καθημερινότητας, η καθιστική ζωή, η εργασία μπροστά σε υπολογιστή ή εργασία γραφείου και ο γενικότερος τρόπος ζωής κουράζουν τον αυχένα και πολλές φορές τον επιβαρύνουν σε σημείο πρόκλησης ισχυρού πόνου, δυσκαμψίας ή και ακινησίας.

Στη «Φυσικοθεραπευτική ΠΡΑΞΙΣ» επεμβαίνουμε δραστικά με διάφορες τεχνικές για την ανακούφιση από τα επώδυνα συμπτώματα στον αυχένα ενώ μετά την αποκατάσταση του προβλήματος σας εκπαιδεύουμε ώστε να προλαμβάνετε τέτοιου τύπου περιστατικά με την άσκηση και με αλλαγές ορισμένων συνηθειών που τα προκαλούν.

Τα μέσα που χρησιμοποιεί η φυσικοθεραπεία, εκτός από τα χέρια, είναι διάφορα μηχανήματα, όπως Laser, υπέρηχοι, TENS, μαγνητικά πεδία, διαθερμίες, κ.ά., ενώ στις τεχνικές που εφαρμόζονται με τα χέρια συγκαταλέγονται οι μαλάξεις, οι τεχνικές μείωσης του μυϊκού σπασμού και άλλες εναλλακτικές φυσικοθεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως βελονισμός, τεχνική Bowen, Σιάτσου, κ.λπ..

Μέση

Η οσφυαλγία ή πόνος στη μέση αποτελεί το σύμπτωμα και όχι τη νόσο. Τα αίτια που προκαλούν τον πόνο στη μέση εντοπίζονται από τον ορθοπαιδικό. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων η οσφυαλγία οφείλεται σε χρόνια καταπόνηση των μυών και των συνδέσμων που στηρίζουν τη σπονδυλική στήλη, σε κακή στάση σώματος, σε απότομη κίνηση σε «κρύο», αγύμναστο σώμα ή σε δισκοπάθεια. Ωστόσο, ο ορθοπαιδικός θα αποκλείσει σοβαρότερες παθήσεις που μπορεί να υποκρύπτονται πίσω από το σύμπτωμα της οσφυαλγίας.

Στις κρίσεις οσφυαλγίας η φυσικοθεραπεία προσφέρει σημαντική βοήθεια, τόσο για τη διαχείριση του πόνου όσο και για την αποφυγή υποτροπής του. Στη «Φυσικοθεραπευτική ΠΡΑΞΙΣ» εφαρμόζονται όλες οι τεχνικές που ταιριάζουν στο κάθε περιστατικό, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών εναλλακτικής προσέγγισης, ενώ με την αποκατάσταση του προβλήματος του πάσχοντα, ξεκινά μία δεύτερη και εξίσου σημαντική φάση με την πρώτη, αυτή της εκπαίδευσης του ατόμου ώστε να αποφύγει τις υποτροπές, με την υιοθέτηση σωστής στάσης σώματος, γυμναστικής και καθημερινών συνηθειών (μείωση βάρους, ορθοστασία, σήκωμα βάρους, καθιστική εργασία, ψηλά τακούνια, κ.λπ.).

line sep

Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---


“Επιστημονική Φροντίδα
Ανθρώπινο Ενδιαφέρον”


logo praxis

Πευκών 1 & Καποδιστρίου, Τ.Κ. 14235 - Φιλοθέη | χάρτης
Tηλ.: 210 2773686 - 210 2794611
Φαξ: 210 2773686 info@ptpraxis.gr