• Κεντρική
  • Νέα
  • Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο: “European Breast Cancer Advocacy Training Course”

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο: “European Breast Cancer Advocacy Training Course”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Κεντρική Ευρωπαϊκή Επιτροπή Συνεργασίας της Europa Donna με τίτλο “European Breast Cancer Advocacy Training Course”.

Ο όμιλος που συμμετείχε στο σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 16-18 Νοεμβρίου, απαρτιζόταν από 32 ευρωπαϊκές χώρες, όλες μέλη της Europa Donna, με 59 εθνικούς αντιπροσώπους και με συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου.

Επικεφαλής εκπαιδεύτριες του σεμιναρίου ήταν η κ. Karen Knox, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Εκτελεστική Διευθύντρια της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής Συνεργασίας Europa Donna και η κ. Karen Benn, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής Συνεργασίας Europa Donna, διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες στο αντικείμενο του καρκίνου του μαστού καθώς και ειδικοί στην δεξιοτεχνία της επικοινωνίας από την εταιρεία 360 flexible training solutions.

Από την Ελλάδα παρευρέθηκαν η Αντιπρόεδρος της Europa Donna Hellas κ. Μιμή Μαρσέλλου και η κυρία Στέλλα Ζουλινάκη, μέλος του Δ.Σ.

Οι Ελληνίδες εκπρόσωποι επεσήμαναν «είναι εντυπωσιακό το ότι η χώρα μας δεν παρουσιάζει στατιστικά πληθυσμιακά δεδομένα για τον καρκίνο του μαστού και παραμένει εκτός του ευρωπαϊκού χάρτη, στον τομέα της εναρμόνισης οργανωμένων ελέγχων πρόληψης. Επιβάλλεται μια συζήτηση με τους υπεύθυνους φορείς της πολιτείας σχετικά με την εφαρμογή πληθυσμιακού μαστογραφικού ελέγχου και την καταγραφή των εξειδικευμένων μονάδων μαστού ώστε οι γυναίκες σε όλη την Ελλάδα να έχουν πρόσβαση στην άριστη ποιότητα ζωής. Πιστεύουμε πως αυτό θα είναι μια πρόκληση διεκδίκησης από την πλευρά της Europa Donna που μόνο θετικά στοιχεία έχει να συνεισφέρει σε όλους, κυρίως δε και δικαιωματικά στις γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με την νόσο.»

Η κ. Μαρσέλλου τόνισε «είναι θετικό το γεγονός ότι για την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου, απαιτείται η σύνταξη και αποστολή αναφοράς των αποτελεσμάτων του μέχρι τις 30 Μαρτίου 2019. Συγκεκριμένα στην έκθεση θα πρέπει να περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθούν οι δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου καθώς επίσης και ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχουν κάνει οι εθνικές επιτροπές υποστήριξης Europa Donna της κάθε χώρας μέλους προς την κατεύθυνση της υλοποίησης τους, ως αποτέλεσμα της κοινής πορείας και των κοινών πρωτοβουλιών με στόχο την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Τα εργαλεία που αποκτήσαμε θα πρέπει άμεσα να χρησιμοποιηθούν για τον κοινό μας σκοπό και το καλό όλων.»

 Πηγή: Η Δύναμη της Προσφοράς

“Επιστημονική Φροντίδα - Ανθρώπινο Ενδιαφέρον”