Ημερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ από την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ομάδα Μελέτης Μαστού (ΕΛΣΟΜΑ) και υπό την αιγίδα της Europa Donna Hellas.

 Η κυρία Μιμή Μαρσέλλου (MSc PT Φυσικοθεραπεύτρια), αντιπρόεδρος της Europa Donna Hellas, μιλώντας για την πολύτιμη αξία της Φυσικοθεραπείας στην Υγεία των Γυναικών και την σπουδαιότητα του ρόλου του φυσικοθεραπευτή στην μετεγχειρητική πρόληψη και διαχείριση πιθανών συχνών επιπλοκών όπως το λεμφοίδημα και η σεξουαλική δυσλειτουργία, είπε πως “οι γυναίκες επιβάλλεται να παραμείνουν ενεργές και όχι άνεργες μετά από επεμβάσεις μαστού. 

Όταν μια ζωή σώζεται πρέπει η ασθενής όχι απλά να ζήσει αλλά να ζήσει καλά. Διεθνείς μελέτες τεκμηριώνουν πως με την προώθηση του πρότυπου μοντέλου συντηρητικής αντιμετώπισης επιτυγχάνεται η αποτελεσματική μείωση της σπατάλης του κόστους για την κρατική υγεία, για τις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και για τις οικογένειες των πασχόντων που πληγώνονται οικονομικά για να αντιμετωπίσουν τα έξοδα που προκύπτουν μετά από το χειρουργείο μαστού.”

Διαβάστε περισσότερα στο insurance daily

“Επιστημονική Φροντίδα - Ανθρώπινο Ενδιαφέρον”