Ημερίδα για την συμβολή του Dynamic Tape στην αποκατάταση τενοντοπαθειών

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη επιστημονική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη για τις τεχνικές με τις οποίες το Dynamic Tape συμβάλει στην αποκατάσταση και την άμεση επαναφορά στις λειτουργικές ικανότητες ατόμων με τενοντοπάθειες, πραγματοποιείται ανάλογη εκδήλωση και στην Αθήνα.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες από εξαίρετους επιστήμονες οι οποίοι θα αναλύσουν την παθοφυσιολογία και τις αιτίες, θα προτείνουν θεραπευτική προσέγγιση και τρόπους αποκατάστασης των συχνότερα εμφανιζόμενων τενοντοπαθειών ανά περιοχή του σώματος.

Για όλες αυτές τις παθολογίες θα γίνει επίδειξη τεχνικών με Dynamic Tape που επιτρέπουν στον πάσχοντα να επανέλθει άμεσα στην λειτουργικότητα και βελτιώνουν την ικανότητα του για άσκηση.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου, 10:00-16:00
Στο Κέντρο Αποκατάστασης "Θησέας"
Συγγρού 202 & Αγίων Πάντων, Καλλιθέα, Αθήνα

 

Διαβάστε Περισσότερα

Τα συμπτώματα και οι λύσεις για την «Υγεία του Πυελικού Εδάφους»

Η Μιμή Μαρσέλλου Φυσικοθεραπεύτρια, συνιδρύτρια του προγράμματος Pelvic Floor Act, Αντιπρόεδρος και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Europa Donna Hellas, αναφέρθηκε στα συμπτώματα και τις λύσεις για την «Υγεία του Πυελικού Εδάφους». Σκοπός της ομιλίας η κατάρριψη των προκαταλήψεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλης της οικογένειας.

Η κ. Μαρσέλλου παρουσίασε τις πιθανές επιπτώσεις που υφίσταται το Πυελικό Έδαφος της Γυναίκας μετά τον καρκίνο του μαστού με κυριότερες την κολπική ατροφία, την ακράτεια ούρων και την σεξουαλική δυσλειτουργία, επισημαίνοντας την σημαντικότητα της ειδικής φυσικοθεραπευτικής προσέγγισης με λύσεις που κάνουν δυνατή τη γυναίκα από μέσα προς τα έξω.

Διαβάστε Περισσότερα

Η Φωτεινή Λάγαρη και η Μιμή Μαρσέλλου «συστήνουν» το Πυελικό Έδαφος και τις Δυσλειτουργίες του, στους συναδέλφους τους φυσικοθεραπευτές στην Κύπρο

Οι επικεφαλής του φυσικοθεραπευτηρίου PT Praxis, Φωτεινή Λάγαρη και Μιμή Μαρσέλλου ξεκινούν μία σειρά σεμιναρίων στην Κύπρο, απευθυνόμενες σε ενδιαφερόμενους συναδέλφους τους φυσικοθεραπευτές, με γνωστικό αντικείμενο το Πυελικό Έδαφος και τις Δυσλειτουργίες του και με στόχο την ορθή αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από αυτές. Την πρώτη εισαγωγική διάλεξη προς φυσικοθεραπευτές, θα ακολουθήσουν άλλες, προγραμματισμένες μέσα στο 2019, και διευρυμένες προς μαίες και γυμναστές, προκειμένου να ολοκληρωθεί ένας πλήρης επιμορφωτικός κύκλος.

Διαβάστε Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος συζητήσεων για το Πυελικό Έδαφος

Κύκλος Συζητήσεων για το Πυελικό Έδαφος - Μάρτιος 2019Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 ολοκληρώθηκε το σεμινάριο «Κύκλος Συζητήσεων για το Πυελικό Έδαφος», το οποίο προέκυψε ως ανάγκη έπειτα από το 3ημερο σεμινάριο για το Πυελικό Έδαφος που διοργάνωσε το φυσικοθεραπευτήριο ΦΘ ΠΡΑΞΙΣ τον Νοέμβριο του 2018 (4-6 Νοεμβρίου) σε συνεργασία με το επαγγελματικό δίκτυο «Πυελικής, Μαιευτικής και Γυναικολογικής Φυσικοθεραπείας» του «Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών του Ηνωμένου Βασιλείου» pogp.csp.org.uk. Στον Κύκλο Συζητήσεων, με συντονίστριες τις επικεφαλής του φυσικοθεραπευτηρίου ΦΘ ΠΡΑΞΙΣ Φωτεινή Λάγαρη και Μιμή Μαρσέλλου, συναντήθηκαν οι συμμετέχοντες του 1ουPOGP σεμιναρίου που διοργανώθηκε τον Νοέμβριο του 2018 από το φυσικοθεραπευτήριο ΦΘ ΠΡΑΧΙΣ προκειμένου να λύσουν τις απορίες που δημιουργήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα κλινικής πρακτικής των όσων διδάχτηκαν στο αρχικό τριήμερο σεμινάριο.

Κύκλος Συζητήσεων για το Πυελικό ΈδαφοςΣτον Κύκλο Συζητήσεων που διήρκησε από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι συζητήθηκαν 3 περιστατικά γυναικών με συμπτώματα ακράτειας ούρων. Συγκεκριμένα:

  • Συζητήθηκε η κλινική συλλογιστική και το πλάνο φυσικοθεραπείας περιστατικών γυναικών με συμπτώματα ακράτειας ούρων
  • Υπήρξε ΦΘ αξιολόγηση και πλάνο φυσικοθεραπείας αληθινού περιστατικού

 

Το 1ο σεμινάριο POGP
Κύκλος Συζητήσεων για το Πυελικό ΈδαφοςΥπενθυμίζουμε ότι το 1ο σεμινάριο POGP με τίτλο «Φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση και διαχείριση της δυσλειτουργίας της ούρησης στις γυναίκες» αναφέρθηκε διεξοδικά:

  • Στην ανατομία και στη φυσιολογία της περιοχής του Π.Ε.
  • Στη διερεύνηση των φυσικοθεραπευτικών επιλογών αντιμετώπισης της δυσλειτουργίας της ούρησης σε γυναίκες
  • Στην κολπική αξιολόγηση και εφαρμογή βιοανάδρασης και ηλεκτρικής διέγερσης του Π.Ε.
  • Στην ανάλυση περιστατικών (case studies)
  • Σε επαγγελματικά ζητήματα (εμπιστευτικότητα, συνοδοί, συγκατάθεση, πρόληψη μολύνσεων).

 

“Επιστημονική Φροντίδα - Ανθρώπινο Ενδιαφέρον”