Η Φωτεινή Λάγαρη και η Μιμή Μαρσέλλου «συστήνουν» το Πυελικό Έδαφος και τις Δυσλειτουργίες του, στους συναδέλφους τους φυσικοθεραπευτές στην Κύπρο

Οι επικεφαλής του φυσικοθεραπευτηρίου PT Praxis, Φωτεινή Λάγαρη και Μιμή Μαρσέλλου ξεκινούν μία σειρά σεμιναρίων στην Κύπρο, απευθυνόμενες σε ενδιαφερόμενους συναδέλφους τους φυσικοθεραπευτές, με γνωστικό αντικείμενο το Πυελικό Έδαφος και τις Δυσλειτουργίες του και με στόχο την ορθή αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από αυτές. Την πρώτη εισαγωγική διάλεξη προς φυσικοθεραπευτές, θα ακολουθήσουν άλλες, προγραμματισμένες μέσα στο 2019, και διευρυμένες προς μαίες και γυμναστές, προκειμένου να ολοκληρωθεί ένας πλήρης επιμορφωτικός κύκλος.

Διαβάστε Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος συζητήσεων για το Πυελικό Έδαφος

Κύκλος Συζητήσεων για το Πυελικό Έδαφος - Μάρτιος 2019Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 ολοκληρώθηκε το σεμινάριο «Κύκλος Συζητήσεων για το Πυελικό Έδαφος», το οποίο προέκυψε ως ανάγκη έπειτα από το 3ημερο σεμινάριο για το Πυελικό Έδαφος που διοργάνωσε το φυσικοθεραπευτήριο ΦΘ ΠΡΑΞΙΣ τον Νοέμβριο του 2018 (4-6 Νοεμβρίου) σε συνεργασία με το επαγγελματικό δίκτυο «Πυελικής, Μαιευτικής και Γυναικολογικής Φυσικοθεραπείας» του «Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών του Ηνωμένου Βασιλείου» pogp.csp.org.uk. Στον Κύκλο Συζητήσεων, με συντονίστριες τις επικεφαλής του φυσικοθεραπευτηρίου ΦΘ ΠΡΑΞΙΣ Φωτεινή Λάγαρη και Μιμή Μαρσέλλου, συναντήθηκαν οι συμμετέχοντες του 1ουPOGP σεμιναρίου που διοργανώθηκε τον Νοέμβριο του 2018 από το φυσικοθεραπευτήριο ΦΘ ΠΡΑΧΙΣ προκειμένου να λύσουν τις απορίες που δημιουργήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα κλινικής πρακτικής των όσων διδάχτηκαν στο αρχικό τριήμερο σεμινάριο.

Κύκλος Συζητήσεων για το Πυελικό ΈδαφοςΣτον Κύκλο Συζητήσεων που διήρκησε από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι συζητήθηκαν 3 περιστατικά γυναικών με συμπτώματα ακράτειας ούρων. Συγκεκριμένα:

  • Συζητήθηκε η κλινική συλλογιστική και το πλάνο φυσικοθεραπείας περιστατικών γυναικών με συμπτώματα ακράτειας ούρων
  • Υπήρξε ΦΘ αξιολόγηση και πλάνο φυσικοθεραπείας αληθινού περιστατικού

 

Το 1ο σεμινάριο POGP
Κύκλος Συζητήσεων για το Πυελικό ΈδαφοςΥπενθυμίζουμε ότι το 1ο σεμινάριο POGP με τίτλο «Φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση και διαχείριση της δυσλειτουργίας της ούρησης στις γυναίκες» αναφέρθηκε διεξοδικά:

  • Στην ανατομία και στη φυσιολογία της περιοχής του Π.Ε.
  • Στη διερεύνηση των φυσικοθεραπευτικών επιλογών αντιμετώπισης της δυσλειτουργίας της ούρησης σε γυναίκες
  • Στην κολπική αξιολόγηση και εφαρμογή βιοανάδρασης και ηλεκτρικής διέγερσης του Π.Ε.
  • Στην ανάλυση περιστατικών (case studies)
  • Σε επαγγελματικά ζητήματα (εμπιστευτικότητα, συνοδοί, συγκατάθεση, πρόληψη μολύνσεων).

 

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο: “European Breast Cancer Advocacy Training Course”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Κεντρική Ευρωπαϊκή Επιτροπή Συνεργασίας της Europa Donna με τίτλο “European Breast Cancer Advocacy Training Course”.

Διαβάστε Περισσότερα

Φυσικοθεραπεία: πρώτη επιλογή για την συντηρητική αντιμετώπιση της γυναικείας ακράτειας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο σεμινάριο που διοργάνωσε η «Φυσικοθεραπευτική ΠΡΑΞΙΣ» με θέμα «φυσιοθεραπευτική αξιολόγηση και διαχείριση της δυσλειτουργίας της ούρησης στις γυναίκες». Στο σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Φίλιππος» στην Ακρόπολη, συμμετείχαν αποκλειστικά φυσικοθεραπευτές – μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ενώ υπήρχαν συμμετοχές και Κυπρίων φυσικοθεραπευτών. Το σεμινάριο έγινε με την υποστήριξη των εταιρειών «Αλκή» και «Performance Health».

Διαβάστε Περισσότερα

“Επιστημονική Φροντίδα - Ανθρώπινο Ενδιαφέρον”