Οι φοιτητές μας ΠΡΕΠΕΙ να στηρίζουν το μέλλον της φυσικοθεραπείας σε όλους τους «στίβους»!

της Μιμής Μαρσέλλου PT, MSc., PhD cand. 
τ. Συντονίστριας του Επιστημονικού Τμήματος
Αθλητικής Φυσικοθεραπείας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών

Η σημαντική παρουσία φοιτητών φυσικοθεραπείας είναι πολύτιμη για την ομαλή διεξαγωγή του Μαραθωνίου αφού γνωρίζουν και μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικά μεγάλη βοήθεια στους επαγγελματίες φυσικοθεραπευτές ιδιαίτερα στον τερματισμό κατά την ώρα αιχμής. Ο ρόλος τους άλλωστε και διεθνώς πλέον κρίνεται αναγκαίος με πρόσφατη επιτυχή συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο του Λονδίνου.

Διαβάστε Περισσότερα

Καρκίνος μαστού και συμπτώματα εμμηνόπαυσης στα οστά

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και ο καρκίνος μαστού συνδέονται; Ναι και μάλιστα ποικιλοτρόπως:
  • Η θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου μαστού μπορεί να προκαλέσει έκπτωση της λειτουργίας των ωοθηκών και να πυροδοτήσει την εμμηνόπαυση. 
  • H διάγνωση του καρκίνου μπορεί να συνέπεσε με την κλιμακτήριο/εμμηνόπαυση. 
  • Η υποβοηθούμενη ορμονική θεραπεία, η οποία προλαμβάνει την επανεμφάνιση της νόσου, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα εμμηνόπαυσης.
  • Μπορεί η γυναίκα που διαγνώστηκε με καρκίνο μαστού να υποχρεώθηκε να διακόψει τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης για την αναστολή της εμμηνόπαυσης, εμφανίζοντας έτσι συμπτώματα εμμηνόπαυσης.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι επικουρικές ορμονοθεραπείες και οι επιπτώσεις τους στη σεξουαλική υγεία των γυναικών

Διαβάστε Περισσότερα

Φυσιολογικός τοκετός και πυελικό έδαφος

Η πολύτιμη φυσικοθεραπευτική ματιά της κ. Φωτεινής Λάγαρη, με την πολυετή εμπειρία της και την επιστημονική της γνώση συνεισέφερε ουσιαστικά στη συζήτηση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών του πυελικού εδάφους κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, με θέμα «Φυσιολογικός τοκετός και πυελικό έδαφος». Συντονιστής ο Γεώργιος Κρεατσάς, Ομ. Καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολόγος ΕΚΠΑ. Συνομιλητής ο Αλέξανδρος Δέρπαπας MD, PhD. Μαιευτήρας – Γυναικολόγος / Ουρολόγος -Χειρουργός Πυελικού Εδάφους.

Οι επικεφαλής του Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ, Φωτεινή Λάγαρη και Μιμή Μαρσέλλου με τα προγράμματα Μ.Α.Μ.Α. και Pelvic Floor Act (PFA) προλαμβάνουν τις δυσλειτουργίες του πυελικού εδάφους, προετοιμάζοντας τις γυναίκες για μία εγκυμοσύνη χωρίς ανεπιθύμητες επιπτώσεις στο πυελικό τους έδαφος, ενώ στην περίπτωση που αυτές έχουν ήδη εμφανιστεί, τα προγράμματα Μ.Α.Μ.Α. και Pelvic Floor Act (PFA) συμβάλλουν στην αποκατάσταση των προβλημάτων με φυσικοθεραπευτική προσέγγιση. 

Διαβάστε Περισσότερα

Συστράτευση της Μιμής Μαρσέλλου με την Τασούλα Κελεσίδου και την «Αναγέννηση»

Μία οικογένεια με τεράστια παρουσία και προσφορά στον ελληνικό στίβο για περισσότερα από 100 χρόνια! Αυτή είναι η οικογένεια Μαρσέλλου και είναι ιδιαίτερα σημαντική η στιγμή που η Μιμή Μαρσέλλου, πρώην διεθνής αθλήτρια, νυν διακεκριμένη επιστήμονας και κόρη του Γιώργου Μαρσέλλου, αποφάσισε να συστρατευτεί με την «Αναγέννηση» και να ανακοινώσει σήμερα την υποψηφιότητά της για το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ στο πλευρό της Τασούλας Κελεσίδου.

Διαβάστε Περισσότερα

Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---