Το Φυσικοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ μεταλαμπαδεύει γνώσεις στην πράξη!

03

Το «Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ» θα φιλοξενεί φοιτητές φυσικοθεραπείας από τη Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, προκειμένου να γνωρίσουν τον ρόλο της Φυσικοθεραπείας στην πρόληψη και αποκατάσταση των δυσλειτουργιών του Πυελικού Εδάφους.

Η πρόταση για αυτή την εμπειρία των φοιτητών στο Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ με έμφαση στο ειδικό αυτό γνωσιακό αντικείμενο τόσο επιστημονικά όσο και κλινικά, έγινε από εμάς, τη Φωτεινή και τη Μιμή, προκειμένου να μεταφέρουμε τις γνώσεις και την πολυετή μας πείρα αλλά και να μεταλαμπαδεύσουμε στους φοιτητές την αναγκαιότητα της φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης ως συντηρητική επιλογή θεραπείας σε περιστατικά που δε χρήζουν ιατρικής, χειρουργικής παρέμβασης  αλλά και μετά από επεμβάσεις. Η αγάπη μας και το πάθος μας με το συγκεκριμένο αντικείμενο θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ορισμένους, αν όχι για όλους τους φοιτητές, ενισχύοντας έτσι την ενασχόληση και στην Ελλάδα, με το συγκεκριμένο γνωσιακό αντικείμενο και την παροχή βοήθειας σε χιλιάδες ανθρώπους, γυναίκες και άντρες, που «ταλαιπωρούνται» από δυσλειτουργίες του Πυελικού Εδάφους.

Οι δια ζώσης εκπαιδεύσεις στους χώρους του Φυσικοθεραπευτηρίου ΠΡΑΞΙΣ που θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, θα εξοικειώνουν τους φοιτητές φυσικοθεραπείας στο ειδικό αντικείμενο της φυσικοθεραπείας μέσα από την παρακολούθηση περιστατικών με συμπτώματα όπως δυσλειτουργία ουροδόχου κύστης και εντέρου, προπτώσεις, σεξουαλική δυσλειτουργία, πόνο στο πυελικό έδαφος. Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με έννοιες όπως η φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση και πλάνο θεραπείας, ενώ μετά τον απαιτούμενο χρόνο παρακολούθησης δύο εβδομάδων, θα ακολουθεί συζήτηση των περιστατικών που παρακολουθήθηκαν και ανάπτυξη του τρόπου σκέψης και συνεκτίμησης στοιχείων αξιολόγησης και πλάνου θεραπείας καθώς και κλινικής συλλογιστικής της φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης, σε τέτοια είδους περιστατικά.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί για εμάς ένα ακόμη σημαντικό βήμα της διάδοσης της φυσικοθεραπείας και σε αυτό το αντικείμενο, στη χώρα μας, ως μίας ισότιμης επιστημονικά μεθόδου στα πλαίσια της διεπιστημονικής θεραπευτικής προσέγγισης.

Φωτεινή Λάγαρη, Μιμή Μαρσέλλου 

line sep

Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---