Το Φυσικοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ μεταλαμπαδεύει γνώσεις στην πράξη!

03

Το «Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ» θα φιλοξενεί φοιτητές φυσικοθεραπείας από τη Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, προκειμένου να γνωρίσουν τον ρόλο της Φυσικοθεραπείας στην πρόληψη και αποκατάσταση των δυσλειτουργιών του Πυελικού Εδάφους.

Η πρόταση για αυτή την εμπειρία των φοιτητών στο Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ με έμφαση στο ειδικό αυτό γνωσιακό αντικείμενο τόσο επιστημονικά όσο και κλινικά, έγινε από εμάς, τη Φωτεινή και τη Μιμή, προκειμένου να μεταφέρουμε τις γνώσεις και την πολυετή μας πείρα αλλά και να μεταλαμπαδεύσουμε στους φοιτητές την αναγκαιότητα της φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης ως συντηρητική επιλογή θεραπείας σε περιστατικά που δε χρήζουν ιατρικής, χειρουργικής παρέμβασης  αλλά και μετά από επεμβάσεις. Η αγάπη μας και το πάθος μας με το συγκεκριμένο αντικείμενο θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ορισμένους, αν όχι για όλους τους φοιτητές, ενισχύοντας έτσι την ενασχόληση και στην Ελλάδα, με το συγκεκριμένο γνωσιακό αντικείμενο και την παροχή βοήθειας σε χιλιάδες ανθρώπους, γυναίκες και άντρες, που «ταλαιπωρούνται» από δυσλειτουργίες του Πυελικού Εδάφους.

Διαβάστε Περισσότερα

Νέα Χρονιά - Νέα Ευκαιρία

01 Κάθε νέα χρονιά είναι μία ευκαιρία να διατυπώσουμε εκ νέου τις αρχές, τις αξίες μας, τα πιστεύω μας, τους στόχους μας, τα λάθη και τα σωστά μας. Η νέα αυτή χρονιά που αχνοφέγγει έχει πολλά περισσότερα να μας φέρει: Την ελπίδα για τη λήξη μιας πανδημίας, την ευχή να μην αφήσουμε να επαναληφθούν ανάλογες πανδημίες, την πίστη ότι μάθαμε από ό,τι πάθαμε.

Ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή, σύμφωνα με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπείας είναι πολύπλευρος: αναπτύσσει, διατηρεί και αποκαθιστά στον μέγιστο δυνατό βαθμό, την κινητική και λειτουργική ικανότητα των ανθρώπων, όταν αυτή απειλείται από τη γήρανση, τραυματισμούς, ασθένειες, διαταραχές ή άλλες καταστάσεις.

Ως φυσική συνέπεια του ρόλου του, ο φυσικοθεραπευτής είναι ισότιμο μέλος της διεπιστημονικής ομάδας που προωθεί και φροντίζει την υγεία των ανθρώπων, ανεξάρτητα από φυσική κατάσταση και ηλικία.

Στο Φυσικοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ, συνεπείς στις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, αντιμετωπίζουμε τη φυσικοθεραπεία ως την πρώτη επιλογή συντηρητικής αντιμετώπισης. Επιλογή που συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων, σε μικρότερη χρονικά αποχή του ασθενούς από την εργασία του και σε δραστήριους, παραγωγικούς ανθρώπους με βελτίωση της υγείας τους, ψυχικής και σωματικής και της ποιότητας της ζωής τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Αγαπητές νέες μαμάδες

12

Στο Φυσικοθεραπευτήριο Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ από την αρχή σχεδόν της λειτουργίας μας εντάξαμε ένα πρόγραμμα που σχεδιάσαμε εμείς και το αγκαλιάσαμε με φροντίδα από ανάγκη να προσφέρουμε στις νέες μαμάδες ό,τι είχαν άλλες γυναίκες σε χώρες όπου η φυσικοθεραπεία σε περιστατικά Εγκυμοσύνης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υγείας της εγκύου και της νέας μητέρας.

Το Μ.Α.Μ.Α. το δημιουργήσαμε αποκλειστικά για μαμάδες, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του International Organization of Physical Therapists in Women’s Health, τον οργανισμό που εστιάζει το ενδιαφέρον του στην αποκατάσταση των Δυσλειτουργιών του Πυελικού Εδάφους.

Εάν είστε έγκυες και ετοιμάζεστε να γεννήσετε και το σώμα σας λυγίζει κάτω από το βάρος της λανθασμένης στάσης, ενώ η ψυχολογία σας επιβαρύνεται από την εικόνα ενός σώματος που σχεδόν δεν το «αναγνωρίζετε», το Μ.Α.Μ.Α. θα σας βοηθήσει ανέλπιστα σύντομα να ξαναβρείτε τη φόρμα σας και να ξαναδείτε το σώμα σας, έτσι όπως δεν το φαντάζεστε. Πιο δυνατό από ποτέ. Πιο όμορφο από ποτέ και μάλιστα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Με «Επιστημονική Θεραπευτική Άσκηση», που θα σας κάνει να νιώσετε υγιής, δυνατή και όμορφη.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή στην αποκατάσταση της υγείας μας

11Τι είναι φυσικοθεραπεία και τι ακριβώς κάνει ένας φυσικοθεραπευτής; Ποιος είναι ο ρόλος του στην κίνηση και ποια είναι τα όρια που διαχωρίζουν τον φυσικοθεραπευτή από τον εξειδικευμένο γυμναστή ή τον φυσίατρο ή ακόμη και τον οστεοπαθητικό;

Οι φυσικοθεραπευτές παρέχουν υπηρεσίες που αναπτύσσουν, διατηρούν και αποκαθιστούν τη δυνατότητα κίνησης και λειτουργικότητας των ανθρώπων, στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Είναι αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους σε κάθε στάδιο της ζωής του, όταν η κίνηση και η λειτουργικότητα απειλούνται από την ηλικία, κάποιον τραυματισμό, ασθένεια, διαταραχή, παράγοντες που επηρεάζονται από διάφορες συνθήκες ή ακόμη και από το περιβάλλον.

Οι φυσικοθεραπευτές βοηθούν τους ανθρώπους να βελτιώσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό την ποιότητα της ζωής τους, λαμβάνοντας υπόψη τους σωματικούς, συναισθηματικούς, ψυχικούς και κοινωνικούς παράγοντες της ζωής του ατόμου. Εργάζονται για την προώθηση, την πρόληψη, τη θεραπευτική παρέμβαση και την αποκατάσταση αναφορικά με την υγεία του ατόμου.

Διαβάστε Περισσότερα

Μιλήστε Ανοικτά

10Το πρόσταγμα «Μιλήστε ανοικτά» με το οποίο η always discreet προτρέπει τις γυναίκες να μιλήσουν για την ακούσια ακράτεια ούρων, αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να γίνουμε καλά. Το άκουσμα του προβλήματος που μας απασχολεί, από το ίδιο μας το στόμα, με τη δική μας φωνή, αποτελεί την πρώτη ηχηρή συνειδητοποίηση και αναγνώριση του. Ένα μεγάλο βήμα συνειδητοποίησης που από μόνο του μας καλεί να κάνουμε το δεύτερο βήμα, αυτό της αναζήτησης βοήθειας.

Το Μιλήστε Ανοικτά αναφέρεται στην ακράτεια ούρων που απασχολεί εκατομμύρια γυναίκες. Παρόλο αυτά, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας, οι μισές από αυτές το κρατούν καλά κρυμμένο μυστικό ακόμη και από τον σύντροφό τους και ακόμη περισσότερο, από τον γυναικολόγο τους. Οι γυναίκες νιώθουν ντροπή. Αποσύρονται σταδιακά από τη δραστήρια κοινωνική ζωή, από ενασχολήσεις που αγαπούν, ίσως και από τον ίδιο τους τον σύντροφο, γιατί νιώθουν αδύναμες να μιλήσουν, να αναφερθούν σε αυτό που τους συμβαίνει και να αναζητήσουν λύσεις. Γιατί λύσεις υπάρχουν. Αρκεί κανείς να τις αναζητήσει.

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2
Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---