Ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή στην αποκατάσταση της υγείας μας

11Τι είναι φυσικοθεραπεία και τι ακριβώς κάνει ένας φυσικοθεραπευτής; Ποιος είναι ο ρόλος του στην κίνηση και ποια είναι τα όρια που διαχωρίζουν τον φυσικοθεραπευτή από τον εξειδικευμένο γυμναστή ή τον φυσίατρο ή ακόμη και τον οστεοπαθητικό;

Οι φυσικοθεραπευτές παρέχουν υπηρεσίες που αναπτύσσουν, διατηρούν και αποκαθιστούν τη δυνατότητα κίνησης και λειτουργικότητας των ανθρώπων, στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Είναι αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους σε κάθε στάδιο της ζωής του, όταν η κίνηση και η λειτουργικότητα απειλούνται από την ηλικία, κάποιον τραυματισμό, ασθένεια, διαταραχή, παράγοντες που επηρεάζονται από διάφορες συνθήκες ή ακόμη και από το περιβάλλον.

Οι φυσικοθεραπευτές βοηθούν τους ανθρώπους να βελτιώσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό την ποιότητα της ζωής τους, λαμβάνοντας υπόψη τους σωματικούς, συναισθηματικούς, ψυχικούς και κοινωνικούς παράγοντες της ζωής του ατόμου. Εργάζονται για την προώθηση, την πρόληψη, τη θεραπευτική παρέμβαση και την αποκατάσταση αναφορικά με την υγεία του ατόμου.

Διαβάστε Περισσότερα

Μιλήστε Ανοικτά

10Το πρόσταγμα «Μιλήστε ανοικτά» με το οποίο η always discreet προτρέπει τις γυναίκες να μιλήσουν για την ακούσια ακράτεια ούρων, αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να γίνουμε καλά. Το άκουσμα του προβλήματος που μας απασχολεί, από το ίδιο μας το στόμα, με τη δική μας φωνή, αποτελεί την πρώτη ηχηρή συνειδητοποίηση και αναγνώριση του. Ένα μεγάλο βήμα συνειδητοποίησης που από μόνο του μας καλεί να κάνουμε το δεύτερο βήμα, αυτό της αναζήτησης βοήθειας.

Το Μιλήστε Ανοικτά αναφέρεται στην ακράτεια ούρων που απασχολεί εκατομμύρια γυναίκες. Παρόλο αυτά, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας, οι μισές από αυτές το κρατούν καλά κρυμμένο μυστικό ακόμη και από τον σύντροφό τους και ακόμη περισσότερο, από τον γυναικολόγο τους. Οι γυναίκες νιώθουν ντροπή. Αποσύρονται σταδιακά από τη δραστήρια κοινωνική ζωή, από ενασχολήσεις που αγαπούν, ίσως και από τον ίδιο τους τον σύντροφο, γιατί νιώθουν αδύναμες να μιλήσουν, να αναφερθούν σε αυτό που τους συμβαίνει και να αναζητήσουν λύσεις. Γιατί λύσεις υπάρχουν. Αρκεί κανείς να τις αναζητήσει.

Διαβάστε Περισσότερα

Η τηλε-φυσικοθεραπεία ήρθε για να μείνει

09Το πρωτόγνωρο lockdown είχε περιορισμό, ακινησία, αμηχανία, δυσκολία. Είχε όμως και ευκαιρίες, νέες δυνατότητες, τις οποίες εάν ήσουν σε θέση να τις διαπιστώσεις και να τις ακολουθήσεις, μπορεί να άνοιγες έναν νέο δρόμο επικοινωνίας και λειτουργικότητας ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας.

Για εμάς τους φυσικοθεραπευτές η τηλε-φυσικοθεραπεία ήρθε στη ζωή μας ως μία νέα πραγματικότητα – δυνατότητα. Οι πολλές πλατφόρμες που αναδύθηκαν στις οθόνες του υπολογιστή μας αλλά και τα «έξυπνα» κινητά μας έδωσαν τη δυνατότητα σε όλους μας να σκεφτούμε και να πράξουμε διαφορετικά.

Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις των προηγούμενων δεκαετιών είχαν επιτρέψει στους επαγγελματίες της υγείας να διαγνώσουν καρδιολογικά ή άλλα περιστατικά και τελικά να σώσουν ζωές από απόσταση. Την COVID-19 εποχή του κατ’ οίκον περιορισμού δεν ήταν λίγοι οι ασθενείς που έπρεπε επειγόντως να αντιμετωπίσουν ένα μυοσκελετικό περιστατικό ή να συνεχίσουν τη θεραπεία τους, χωρίς ωστόσο να έρθουν σε δια ζώσης επαφή με τους φυσικοθεραπευτές τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---
Άψογη εξυπηρέτηση, με απόλυτη κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---