• Κεντρική
  • Blog
  • Η Διάσταση του Ορθού Κοιλιακού και η σωστή της διάσταση

Η Διάσταση του Ορθού Κοιλιακού και η σωστή της διάσταση

Οι αιτίες που εμφανίζεται. Η πρόληψη και η αποκατάσταση

Η διάσταση του ορθού κοιλιακού μπορεί να εμφανιστεί για διαφορετικούς λόγους, οι οποίοι επηρεάζουν κάθε άνθρωπο διαφορετικά, ανάλογα με τη γενετική του προδιάθεση.

Άλλωστε, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συνδετικού μας ιστού προσδιορίζονται γενετικά. Ωστόσο, εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της διάστασης του ορθού κοιλιακού, μερικά από τα οποία είναι:

  • Η εγκυμοσύνη. Είναι φυσιολογικό να εμφανιστεί διάσταση ορθού κοιλιακού κατά την εγκυμοσύνη
  • Η άρση βάρους. Ακριβώς για αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε πώς να σηκώνουμε βάρη
  • Η αλλαγή των ορμονών, οι οποίες με τη σειρά τους «αλλάζουν» την ποιότητα του μυοσκελετικού μας ιστού.
  • Ο έλεγχος των αλλαγών στην ενδοκοιλιακή πίεση. Η απώλεια ελέγχου των μυών της κοιλιακής και της πυελικής ζώνης οδηγεί σε Διάσταση του ορθού κοιλιακού καθώς και σε επώδυνα και ενοχλητικά συμπτώματα.
  • Η δυσκοιλιότητα και κυρίως η χρόνια δυσκοιλιότητα και το παρατεταμένο φούσκωμα, μπορεί να οδηγήσουν στην απώλεια ελέγχου των κοιλιακών μυών.

Εάν η κοιλιά σας είναι μονίμως φουσκωμένη, αδικαιολόγητα, μήνες μετά τον τοκετό, χωρίς εμφανή αιτία, ίσως να πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση σας από φυσικοθεραπευτή πυελικού εδάφους. Η διάσταση ορθού κοιλιακού επηρεάζει το σύνολο της λειτουργίας του κέντρου μας, το οποίο άλλωστε περιλαμβάνει και το πυελικό έδαφος. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι φυσικοθεραπευτές στην αποκατάσταση της διάστασης του ορθού κοιλιακού μπορούν να εντοπίσουν δυσλειτουργίες και δομικές βλάβες και να προτείνουν εξατομικευμένη φυσικοθεραπευτική λύση και αποκατάσταση.

Η διάσταση του ορθού κοιλιακού μπορεί να συνδέεται με:

Ωστόσο είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα συμπτώματα αυτά μπορεί να εμφανίζονται σε ανθρώπους χωρίς διάσταση ορθού κοιλιακού ή να αποτελούν ένα ακόμη κομμάτι του παζλ της συνολικής εικόνας του κορμού και της πυέλου.

Στο Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ η διάσταση του ορθού κοιλιακού μπορεί να προληφθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μέσα από το πρόγραμμα Μ.Α.Μ.Α. ενώ η σταθεροποίηση του κορμού, η θεραπευτική άσκηση και η εκμάθηση της σωστής εκτέλεσης των ασκήσεων των κοιλιακών μυών, μπορούν να οδηγήσουν στο «κλείσιμο» της διάστασης και των επιπτώσεων της

 

line sep

Ετικέτες: Εγκυμοσύνη/Τοκετός, ΠΕ και Ακράτεια ούρων, Πυελικό έδαφος, Φυσικοθεραπεία Δυσλειτουργιών Πυελικού Εδάφους , Φυσικοθεραπεία, Άσκηση, Διάσταση Ορθού Κοιλιακού, Δυσκοιλιότητα, Πρόπτωση Πυελικών Οργάνων, Γυμναστική, Κοιλιακοί μύες, Ακράτεια, Πυελικός πόνος, Σταθεροποίηση κορμού, Αποκατάσταση, βάρη, ενδοκοιλιακή πίεση

Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---