Πρόληψη για την υγεία των γυναικών

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που παγκοσμίως είναι αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού, την πρόληψη της νόσου και την ευαισθητοποίηση/κινητοποίηση της κοινής γνώμης. Ο Οκτώβριος είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένος σε μυοσκελετικά προβλήματα και νόσους των αρθρώσεων και των οστών.

Δεν είναι λίγες οι παγκόσμιες ημέρες που έχουν αφιερωθεί στην πρόληψη καταστάσεων που απειλούν την υγεία μας και για αυτό για να μας κινητοποιήσουν να προλαμβάνουμε πριν πάθουμε.

Στο ΠΡΑΞΙΣ θεωρούμε ότι κάθε επιστήμη στην υπηρεσία της υγείας, όπως και η φυσικοθεραπεία, θα πρέπει να εστιάζει το ενδιαφέρον της στην πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση, ως τη βέλτιστη προσέγγιση και πρακτική για όλον τον πληθυσμό.

Οι προδιαθεσικοί παράγοντες, ο σωστός και τακτικός έλεγχος ανάλογα με την υγεία και τις ειδικές συνθήκες της ζωής κάθε ανθρώπου (πχ. Εγκυμοσύνη, επεμβάσεις, πρωταθλητισμός, καθιστική ζωή, κληρονομικοί παράγοντες) και η τροποποίηση της καθημερινότητας και των συνηθειών που συντείνουν στην πρόκληση μίας παθολογικής κατάστασης με πόνο και δυσλειτουργία, αποτελούν την καλύτερη «θεραπευτική» αγωγή.

Με αυτή τη φιλοσοφία έχουμε σχεδιάσει όλα τα προγράμματα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας, επικεντρωμένοι στην πρόληψη για καλή ζωή γενικότερα αλλά και μετά από τη θεραπεία πολλών μορφών καρκίνου, όπως καρκίνου μαστού, γυναικολογικών καρκίνων, καρκίνου εντέρου στην αποτύπωση και καταγραφή τυχόν παθήσεων, διαταραχών και προδιαθεσικών παραγόντων, αναχαιτίζοντας ή παρεμβαίνοντας πρώιμα. Συγκεκριμένα:

  • Το πρόγραμμα Μ.Α.Μ.Α., που προλαμβάνει όλες τις καταστάσεις που συνδέονται με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό και μπορεί να οδηγήσουν σε συμπτώματα που συνδέονται με τη στάση του σώματος, την εικόνα της κοιλιάς, το πυελικό έδαφος και τη σταθεροποίηση του κορμού.
  • Το πρόγραμμα Pelvic Floor First, που προλαμβάνει συμπτώματα δυσλειτουργίας ουροδόχου κύστης, εντέρου, πρόπτωσης οργάνων της πυέλου, πυελικού πόνου και σεξουαλικής δυσλειτουργίας.
  • Η πρόληψη της δυσλειτουργίας του πυελικού εδάφους σε καταστάσεις πρώιμης εμμηνόπαυσης ή επώδυνης εμμηνόπαυσης ως απόρροια των θεραπευτικών επιλογών για την αντιμετώπιση του καρκίνου μαστού ή άλλων γυναικολογικών καρκίνων.
  • Η πρόληψη του λεμφοιδήματος ως απόρροια του καρκίνου μαστού.
  • Η ορθή αποτύπωση/αξιολόγηση της μυοσκελετικής υγείας με πελματογράφημα και κλινική εξέταση, για τον αποκλεισμό ή τον πρώιμο εντοπισμό μυοσκελετικών παθήσεων και νευρομυϊκών διαταραχών και διαταραχών βάδισης ισορροπίας και συντονισμού.
  • Η φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση των προδιαθεσικών παραγόντων για την εμφάνιση οστεοαρθρίτιδας, με στόχο την πρόληψη της εμφάνισης της ή την πρώιμη παρέμβαση, ώστε να αποφευχθεί ο πόνος και η δυσλειτουργία.

Με τις υπηρεσίες μας και τα προγράμματα μας, αναγνωρίζουμε έμπρακτα την αξία της πρόληψης και της διάδοσης της και την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης των ανθρώπων στην αναγκαιότητα για τακτικό και ορθό έλεγχο της υγείας τους για την εξασφάλιση της. Ρωτήστε μας σχετικά.

 

line sep

Ετικέτες: Εγκυμοσύνη/Τοκετός, ΠΕ και Ακράτεια ούρων, Πυελικό έδαφος, Φυσικοθεραπεία Δυσλειτουργιών Πυελικού Εδάφους , Φυσικοθεραπεία, Διάσταση Ορθού Κοιλιακού, Δυσκοιλιότητα, Πρόπτωση Πυελικών Οργάνων, Πελματογράφημα, Σεξουαλική δυσλειτουργία, Ουροδόχος κύστη, Πυελικός πόνος, Καρκίνος μαστού, Γυναίκα, Καρκίνος εντέρου, Σταθεροποίηση κορμού, Αποκατάσταση, Στάση σώματος, συχνουρία, μυοσκελετικά, πρόληψη, καρκίνος, γυναικολογικός καρκίνος, πρωταθλητισμός, λεμφοίδημα, οστεοαρθρίτιδα, αρθρίτιδα, νευρολογικά

Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---