• Κεντρική
  • Blog
  • 15 Σεπτεμβρίου: Ευρωπαϊκή ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη.

15 Σεπτεμβρίου: Ευρωπαϊκή ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη.

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί είναι χρήσιμες αυτές οι ημέρες και πώς συμβάλλουν στην υγεία των ανθρώπων, όταν είναι αφιερωμένες σε θέματα υγείας. Ωστόσο, οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει από οποιαδήποτε ασθένεια που τους προκάλεσε πόνο, δυσλειτουργία, μερική, πρόσκαιρη ή ολική αναπηρία, είτε την ξεπέρασαν είτε παλεύουν ακόμη με αυτήν, θα ήθελαν να το είχαν προλάβει.

Ακόμη και στην περίπτωση που αυτό είναι ανέφικτο, θα ήθελαν να μπορούσαν να είχαν προλάβει τις επιπλοκές ή να την είχαν σταματήσει σε πρώιμο στάδιο.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι μία από αυτές τις παθήσεις που δε δείχνει τα σημάδια του πριν αποδειχτεί ιδιαίτερα απειλητικός για τη ζωή του άνδρα, αφού η νόσος είναι ασυμπτωματική κλινικά μέχρι να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Εμφανίζεται σε άνδρες 50 έως 80 ετών και είναι εξαιρετικά σημαντικό να θυμίσουμε ότι η ασθένεια μπορεί να προληφθεί ΜΟΝΟ με τακτικούς ελέγχους.

Εμείς, ως ειδικοί φυσικοθεραπεύτριες στο πυελικό έδαφος, φροντίζουμε συχνά άνδρες που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης του προστάτη, προστατεκτομή ή Διουρηθρική προστατεκτομή, TURP (χειρουργική επέμβαση  κατά την οποία αφαιρείται ένα μέρος του προστάτη αδένα δια μέσου της ουρήθρας), προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις των επεμβάσεων αυτών στους μύες του πυελικού εδάφους και τις δέσμες νεύρων που έρχονται σε επαφή με τον προστάτη, με αποδυνάμωση των μυών και επακόλουθο την ακράτεια ούρων ή τη σεξουαλική δυσλειτουργία.

Σας προτείνουμε, με αφορμή την ευρωπαϊκή αυτή ημέρα υπενθύμισης της νόσου, να ελέγχετε τακτικά την υγεία σας, εντάσσοντας την επίσκεψη σε ουρολόγο στον ετήσιο έλεγχο σας, από την ηλικία των 50 ετών και μετά.

Στην περίπτωση που σας απασχολούν οι επιπτώσεις από τη χειρουργική αντιμετώπιση της νόσου, διαβάστε το σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα του φυσικοθεραπευτηρίου Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ: «Το πυελικό έδαφος των ανδρών και η σημασία του» ή επισκεφτείτε μας για μία πρώτη συμβουλευτική συνεδρία.

 

line sep

Ετικέτες: ΠΕ και Ακράτεια ούρων, Φυσικοθεραπεία Δυσλειτουργιών Πυελικού Εδάφους , Συχνοουρία, Ακράτεια, Προστατεκτομή, Σεξουαλική δυσλειτουργία, Αποκατάσταση, ούρηση, νυκτουρία, προστάτης, ουρολόγος, ουρολογία, επέμβαση, χειρουργείο, TURP, διουρηθρική προστατεκτομή

Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---