• Κεντρική
  • Blog
  • Υπάρχει τεχνική ελέγχου του πόνου στο Πυελικό Έδαφος;

Υπάρχει τεχνική ελέγχου του πόνου στο Πυελικό Έδαφος;

Υπάρχει και μπορούμε να σας εκπαιδεύσουμε σε αυτήν. Ονομάζεται Wise-Anderson Paradox Protocol και όσο περίπλοκο και αν φαίνεται, είναι και εύκολο και θα σας βοηθήσει να ελέγχετε τον πόνο του πυελικού εδάφους και ίσως να απαλλαγείτε από αυτόν (σε αρκετές περιπτώσεις το πρωτόκολλο έχει βοηθήσει στην απαλλαγή του πόνου).

Το Wise Anderson Paradox Protocol αναπτύχθηκε από το τμήμα Ουρολογίας του Stanford University σε διάστημα 8 ετών και εστιάζει την εφαρμογή του στην εκπαίδευση των ασθενών που υποφέρουν από πυελικό πόνο και τα συμπτώματα του. Το «πρωτόκολλο» διδάσκει τους ασθενείς τον τρόπο αποκατάστασης από τους χρόνια συσταλμένους μύες ή τους σε σπασμό μύες του πυελικού εδάφους, όπως και τους τρόπους χαλάρωσης της έντασης των μυών του πυελικού εδάφους και τη διέγερση του νευρικού συστήματος που τροφοδοτεί τον χρόνιο πυελικό πόνο.

Το πρωτόκολλο Wise-Anderson, που στηρίζεται στην τεχνική της διαφραγματικής αναπνοής, σύμφωνα με πολλαπλές έρευνες, βοηθά και ανακουφίζει από τον πόνο, την πλειοψηφία των ασθενών που εκπαιδεύονται σε αυτό και το υιοθετούν. Δημοσιευμένη έρευνα του 2015 αναφέρει ότι το 1/3 των ασθενών που εκπαιδεύτηκαν στο πρωτόκολλο, έξι μήνες μετά την υιοθέτησή του, σταμάτησαν τη φαρμακευτική τους αγωγή για την αντιμετώπιση του πόνου.

Το Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ οργανώνει κατ’ ιδίαν εκπαιδεύσεις σε ασθενείς με πόνο πυελικού εδάφους, με εκπαιδευτικό υλικό το πρωτόκολλο Wise-Anderson, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον πόνο του πυελικού εδάφους, χωρίς να χρειάζονται συνεχή υποστήριξη από επαγγελματία. Ρωτήστε μας σχετικά με την τεχνική και την εκπαιδευτική διαδικασία.

 

line sep

Ετικέτες: Πυελικό έδαφος, Φυσικοθεραπεία, Διαφραγματική αναπνοή, Πυελικός πόνος, Αποκατάσταση

Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---