• Κεντρική
  • Blog
  • Πώς γίνεται η εξέταση της ακράτειας στο φυσικοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ;

Πώς γίνεται η εξέταση της ακράτειας στο φυσικοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ;

Υποφέρετε από ακράτεια ούρων; Η ακράτεια κοπράνων και αερίων σας έχει προκαλέσει σύγχυση; Δεν επιθυμείτε πλέον να κάνετε σεξ γιατί πονάτε;  Είναι ώρα να επισκεφθείτε έναν φυσικοθεραπευτή που γνωρίζει τη λειτουργία του Πυελικού Εδάφους και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη δυσλειτουργία του.

Στο Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ, το φυσικοθεραπευτήριο που ανέπτυξε το πρόγραμμα “Pelvic Floor Act (PFA)” το 2016, για την υγεία του Πυελικού Εδάφους, σε γυναίκες και άντρες, κατά την πρώτη εξέταση:

Αξιολογείστε: Αποτυπώνονται ο χρόνος και ο τρόπος που ξεκίνησαν τα συμπτώματα, πότε ανακουφίζονται και πότε επιδεινώνονται. Ο τρόπος της ζωής σας, οι σωματικές σας δραστηριότητες, άλλα θέματα υγείας, πιθανές άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Αξιολογούνται επίσης, η στάση του σώματος και η κοιλιακή χώρα.

Εντοπισμός Πυελικού Εδάφους: Κάποιοι δε γνωρίζουν καν ότι υπάρχει. Άλλοι, το γνωρίζουν αλλά δεν ξέρουν που βρίσκεται. Και κάποιοι ελάχιστοι το ξέρουν, το αναγνωρίζουν και το εντοπίζουν. Εσείς σε ποια «κατηγορία» ανήκετε; Ο εντοπισμός των μυών του πυελικού σας εδάφους είναι η αρχή της θεραπείας των προβλημάτων σας.

Ακολουθεί κολπική ή (/και) πρωκτική εξέταση: Με τη συγκατάθεση σας θα γίνει δακτυλική κολπική ή/και πρωκτική αξιολόγηση του πυελικού εδάφους για να ελεγχθεί η δύναμη, ο συντονισμός και η λειτουργία των μυών του (για τις γυναίκες «θυμίζει» γυναικολογική εξέταση, ενώ για τους άνδρες «ουρολογική» εξέταση). Η εξέταση δεν έχει καθόλου πόνο.

Στο τέλος της πρώτης μας συνάντησης, ενδεχομένως να σας ζητηθεί να κρατήσετε «ημερολόγιο ούρησης» για τρεις ημέρες ή (/και)  «ημερολόγιο κενώσεων» για 1 έως 4 εβδομάδες, εκτός αν έχετε ήδη προσκομίσει αυτές τις πληροφορίες στο πρώτο ραντεβού.

Πριν φύγετε, ο φυσικοθεραπευτής, θα συζητήσει μαζί σας τα ευρήματα και τις διαθέσιμες θεραπευτικές προσεγγίσεις, καθώς και το φυσικοθεραπευτικό πλάνο που θα ακολουθηθεί, βασισμένο στο πρόγραμμα του Φυσικοθεραπευτηρίου ΠΡΑΞΙΣ «Pelvic Floor Act».

Σημείωση: Όλες οι συζητήσεις γίνονται ιδιωτικά, χωρίς τρίτους, εκτός αν ο ίδιος ο ασθενής επιλέξει να έχει μαζί του συνοδό.

 

line sep

Ετικέτες: Πυελικό έδαφος, Φυσικοθεραπεία, Ακράτεια, Σεξουαλική δυσλειτουργία, Ουροδόχος κύστη, Έντερο, Δυσπαρευνία

Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---