• Κεντρική
  • Blog
  • Χρόνιος Πυελικός Πόνος στη γυναίκα και Πρόγραμμα Pelvic Floor Act του Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ

Χρόνιος Πυελικός Πόνος στη γυναίκα και Πρόγραμμα Pelvic Floor Act του Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ

ΈΓΓΥΟΣ; Στο ΠΡΑΞΙΣ Σχεδιάζουμε Ασκήσεις Κολύμβησης για Εσάς!

Ο πυελικός πόνος απαντάται και σε άντρες και σε γυναίκες, ωστόσο οι αιτίες είναι διαφορετικές στα δύο φύλα. Ο χρόνιος πυελικός πόνος εντοπίζεται στην περιοχή κάτω από τον αφαλό και μεταξύ των δύο ισχίων, ενώ για να είναι χρόνιος θα πρέπει να διαρκεί περισσότερο από τρείς μήνες. Οι αιτίες που τον προκαλούν είναι ποικίλες.

pelvic pain girlΜπορεί να είναι σύμπτωμα ενός άλλου νοσήματος ή μπορεί να είναι και μία προβληματική κατάσταση από μόνη της ή μπορεί να οφείλεται σε περισσότερες από μία αιτίες. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος της θεραπείας είναι η μείωση και η εξάλειψη του πόνου και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

Οι ασθενείς συνήθως περιγράφουν έναν διάχυτο πόνο σε όλη την περιοχή των μυών του πυελικού εδάφους και όχι σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ενώ η ένταση του είναι συνήθως έντονη και σταθερή, χωρίς να αποκλείονται οξείς πόνοι και κράμπες, αίσθημα βάρους και πίεσης μέσα στο πυελικό έδαφος. Ορισμένες από τις αιτίες που προκαλούν τον χρόνιο πυελικό πόνο είναι μυοσκελετικά προβλήματα των οστών, των αρθρώσεων και των συνδετικών ιστών, φλεγμονώδης πάθηση των οργάνων της λεκάνης, επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις,  σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η εγκυμοσύνη ή ο τοκετός, η ενδομητρίωση, ψυχολογικοί παράγοντες, κ.ά..

pelvic pain doctorΟι πολλές και διαφορετικές αιτίες που οδηγούν στον χρόνιο πυελικό πόνο και η πολυπλοκότητα των περιστατικών απαιτεί την αντιμετώπιση του από Διεπιστημονική Ομάδα, την ονομαζόμενη Διεπιστημονική Ομάδα Πυελικού Εδάφους (Pelvic Floor Multidisciplinary Team), της οποίας αναπόσπαστο και ισότιμο μέλος είναι και οι φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη και την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών του Πυελικού Εδάφους και του πόνου που αυτές προκαλούν.

Ο φυσικοθεραπευτής θα πρέπει να γνωρίζει με ακρίβεια τις καταστάσεις που οδηγούν στον πυελικό πόνο, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια ή μετά τη σεξουαλική πράξη, κατά την ούρηση ή την αφόδευση, κατά τη διάρκεια της γυναικολογικής εξέτασης ή της χρήσης ταμπόν, όταν κάθεστε, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και/ή την περίοδο της λοχείας, όπως και να γνωρίζει εάν ο πόνο εντοπίζεται στο πυελικό έδαφος, στους άνω μηρούς, στον κόκκυγα ή στην περιγεννητική περιοχή.

pfa wideΣτη Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ αντιμετωπίζουμε τον χρόνιο πυελικό πόνο σε γυναίκες και σε άνδρες με το πρόγραμμα Pelvic Floor Act και εκπαιδεύουμε μαίες/μαιευτές και γυμναστές/γυμνάστριες σε προγράμματα πρόληψης και προστασίας των δυσλειτουργιών του.

Πηγή: https://aptapelvichealth.org/2019/10/25/pelvic-pain-causes-symptoms-physical-therapy-treatment/

line sep

Ετικέτες: Πυελικό έδαφος, Φυσικοθεραπεία Δυσλειτουργιών Πυελικού Εδάφους , Women's Health, Μ.Α.Μ.Α., Φυσικοθεραπεία, Pelvic Floor Act

Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---