Διαχείριση του Χρόνιου Πόνου

Η σταθεροποίηση του κορμού μετά την εγκυμοσύνη

Διαχείριση του Χρόνιου Πόνου στο Φυσικοθεραπευτήριο και στο σπίτι

Ο πόνος είναι ένα σύμπτωμα που προστατεύει τον οργανισμό διότι ωθεί τον άνθρωπο να βρει την αιτία που τον προκαλεί και να την αντιμετωπίσει. Ωστόσο ο χρόνιος πόνος, αποτελεί μία χρόνια βλαπτική πάθηση που με τη σειρά της προκαλεί άλλες παθήσεις, επηρεάζει αρνητικά τον εγκέφαλο και τον ψυχισμό του ανθρώπου που τον βιώνει, την ποιότητα της ζωής του και ίσως και το προσδόκιμο επιβίωσης, ανάλογα με την αιτία που τον προκαλεί.

5472Ένας πόνος για να οριστεί ως χρόνιος θα πρέπει να ξεπερνά τους 3 μήνες και συνήθως οφείλεται είτε σε κάποια χρόνια νόσο, είτε σε κάποιο αρχικό ερέθισμα που είτε συνεχίζει αλλά σε ήπια ένταση, είτε ο άνθρωπος που τον βιώνει είναι υπερβολικά ευαίσθητος στον πόνο, ακόμη και στον ήπιο.

Η γνώση αποτελεί παράγοντα πρόληψης του χρόνιου πόνου. Ο πόνος επηρεάζει την εγκεφαλική μας λειτουργία αλλά η κατανόηση των βασικών γνώσεων για τον ρόλο που διαδραματίζει ο πόνος στον εγκέφαλο και στο νευρικό μας σύστημα, μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε τις πιθανότητες ανάπτυξης χρόνιων συμπτωμάτων πόνου.

Συνεχίζουμε να κινούμαστε, αργά, συνεχώς και σταθερά.Η ζωή με κίνηση, ο υγιεινός τρόπος ζωής προστατεύει και βελτιώνει την υγεία μας και επίσης μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες ανάπτυξης χρόνιου πόνου. Το σώμα μας έχει σχεδιαστεί για να κινείται και θα πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν είναι όλοι πόνοι λόγος για να ανησυχούμε. Ο πόνος που προκαλείται από την άσκηση, την κίνηση, τη συνεχή πρόκληση του μυϊκού μας συστήματος είναι ένας «επιθυμητός» πόνος που μας βοηθά να μένουμε υγιείς.

knowledgeΕπισκεπτόμαστε φυσικοθεραπευτή αμέσως μόλις νιώσουμε έναν συνεχή μυοσκελετικό πόνο. Εάν ο πόνος δεν οφείλεται σε κάποιο σύμπτωμα που χρήζει ιατρικής αντιμετώπισης, τότε πρέπει χωρίς χρονοτριβή να απευθυνθούμε σε έναν φυσικοθεραπευτή που θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε τα ενοχλητικά συμπτώματα. Οι φυσικοθεραπευτές έχουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να βοηθούν ως επαγγελματίες της υγείας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, στην προώθηση, πρόληψη, αντιμετώπιση, παρέμβαση και αποκατάσταση της κίνησης και της λειτουργικότητας της που απειλούνται από την ηλικία, από τραυματισμούς, ασθένειες, διαταραχές ή άλλους παράγοντες και καταστάσεις.

Δεν εστιάζουμε στη διαγνωστική απεικόνιση. Πολύ συχνά, ο πόνος δεν απεικονίζεται σε μία ακτινογραφία ή άλλη διαγνωστική απεικόνιση, η οποία χρειάζεται για να αποκλειστούν σοβαρές καταστάσεις που οδηγούν σε χρόνιο πόνο. Εάν αυτές έχουν αποκλειστεί, ο φυσικοθεραπευτής είναι ο πλέον κατάλληλος για να αξιολογήσει τον εντοπισμό του πόνου και να σχεδιάσει την αντιμετώπιση του.

1024px Yes check.svgΑντιμετωπίζουμε την κατάθλιψη και το άγχος. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η ανάπτυξη του χρόνιου πόνου συνδέεται με την ύπαρξη κατάθλιψης ή άγχους στον άνθρωπο που τον βιώνει. Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνεται ο γιατρός που αναλαμβάνει ένα περιστατικό χειρουργικής επέμβασης για την αποκατάσταση ενός μυοσκελετικού προβλήματος, για τυχόν ψυχικό νόσημα ή βάρος.

Πηγή: https://www.choosept.com/resources/detail/top-5-tips-to-avoid-chronic-pain

line sep

Ετικέτες: Αθλητικές Κακώσεις, Μυοσκελετική Υγεία

Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---