Το σύνδρομο της Σταχτοπούτας

Η σημερινή σύγχρονη αδελφή της Σταχτοπούτας, είναι πολύ χαρούμενη που έχει βάλει την άσκηση στη ζωή της.
Έτσι, λέει, θα χάσει τα περιττά κιλά του καλοκαιριού, θα απαλλαγεί από τον πόνο στη μέση της και τα γόνατά της και θα χορεύει και αυτή (σαν την θετή αδελφή της) άφοβα και χαριτωμένα τα Χριστούγεννα φορώντας και πάλι τα ψηλά της τακούνια (Ωχ!) σε όλες τις εκδηλώσεις που θα είναι καλεσμένη.

Ξεκίνησε λοιπόν και περπατάει κάθε μέρα μια απόσταση γύρω στα 4 χιλιόμετρα.

Παραπονιέται, και αναρωτιέται γιατί μετά από τις πρώτες κιόλας φορές την πονούν τα πέλματα, καίνε και πρήζονται τα πόδια της, την πιάνουν κράμπες και νιώθει τα πόδια της πολύ, μα πολύ κουρασμένα.

Σταχτοπούτα - πέδιλαΌταν της ζητώ να μου δείξει με τί παπούτσια περπατάει, μου δείχνει τα πέδιλα της φωτογραφίας και χωρίς καν να το καταλάβει μας συστήνεται και επίσημα!

Ναι, η Μαρία πάσχει από το σύνδρομο της Σταχτοπούτας

Η Μαρία προσαρμόζει τα πέλματά της στα υποδήματα της και όχι τα υποδήματά της στα πέλματά της.

 

staxtopouta 2Τα πόδια πονούν, πρήζονται και καταπονούνται.
Η συνεχής κακή χρήση της άσκησης με τη λάθος βάδιση και τον κακό εξοπλισμό, ενδέχεται να την οδηγήσει σε σταδιακά προβλήματα και παραμορφώσεις που αθροιστικά θα συμβάλουν και σε συμπληρωματικές δυσλειτουργίες και στο τέλος ίσως να σταματήσει να κάνει αυτό που την ευχαριστεί γιατί απλά θα δυσανασχετεί!

Και αν μείνει στο σπίτι, και δεν ασκείται, τα Χριστούγεννα δεν θα χορεύει και θα κλαίει και θα έχει νεύρα και κατάθλιψη δημιουργώντας περιττές τριβές και στραγγαλισμούς με τον εαυτό της και με τους γύρω της.

staxtopouta 4

 Όσο ακόμα λοιπόν είναι καιρός, και είναι και καλός ο καιρός και επιβάλλεται το ανοιχτό υπόδημα αλλά και το κλειστό για άσκηση αποφύγετε να μοιάσετε στη Μαρία και το σύνδρομο της Σταχτοπούτας και φορέστε τα κατάλληλα για τα πόδια σας απορροφητικά παπούτσια, διαλέγοντας και προσαρμόζοντας στα πόδια σας το σωστό καλούπι, νούμερο και είδος υποδήματος.

 Ρωτήστε μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και προτιμήστε να περιορίσετε τις περιττές τριβές και στραγγαλισμούς των πελμάτων σας! Τα πόδια σας και τα πέλματά σας "σας νιώθουν και σας υποστηρίζουν!" Άντε και καλή σαιζόν!!! www.ptpraxis.gr

*εξαιρούνται όλες οι Μαρίες που δεν είναι αδελφές της Σταχτοπούτας

 
...από την φυσικοθεραπεύτρια Μιμή Μαρσέλλου

line sep

Ετικέτες: Πέλματα

Άψογη εξυπηρέτηση, με κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---