Βιογραφικό Μιμής Μαρσέλλου

Σπουδές στις Η.Π.Α.

Η Μιμή Μαρσέλλου ξεκινά την εκπαιδευτική της πορεία από το Western Michigan University, Kalamazoo, Mi., το 1985, με αθλητική υποτροφία πλήρους κάλυψης διδάκτρων. Το 1991 ολοκληρώνει τις προπτυχιακές της σπουδές (B.S.) στη φυσικοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (ΝΥ). Συνεχίζει τις σπουδές της και το 1996 λαμβάνει μεταπτυχιακό τίτλο Master (M.Sc.) στη φυσικοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο Long Island της Νέας Υόρκης, με έμφαση στην Αθλητική Φ/Θ, έχοντας κερδίσει πλήρη κάλυψη διδάκτρων για την υποτροφία απόκτησης μεταπτυχιακού τίτλου από το Ιατρικό Κέντρο Beth Israel της Νέας Υόρκης για τα έτη από το 1992 έως το 1995.

Κατά την παραμονή της στις Η.Π.Α. και παράλληλα με τις σπουδές της, εργάζεται ως Λέκτορας Μερικής Απασχόλησης (part-time faculty) στο New York University και στο Mercy College της Νέας Υόρκης, σε φοιτητές φυσικοθεραπείας επιπέδου Bachelor και Entry - Level Master.

Κλινική πρακτική (για το πτυχίο) τη χρονική περίοδο 1987 – 1991 στη Νέα Υόρκη:

 • στο Ιατρικό Κέντρο Beth Israel,
 • στο Νοσοκομείο Maimonides,
 • στο Ινστιτούτο Υγείας και Αθλητικών Κακώσεων/Τραυματισμών

Στην εργασιακή της εμπειρία στη Νέα Υόρκη από το 1987 έως σήμερα αναφέρονται:

 • Το Κέντρο Αποκατάστασης Boro Park στο Μπρούκλιν ως βοηθός φυσικοθεραπεύτρια
 • Ιδιωτικό Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο στη Νέα Υόρκη ως φυσικοθεραπεύτρια
 • Στο New York City Marathon ως clinical physio staff στο εθελοντικό επιτελείο
 • Το Ιατρικό Κέντρο BethIsrael ως μέλος του ανώτερου ορθοπαιδικού προσωπικού και υπεύθυνη για τους ιατρικούς ελέγχους προ-αγωνιστικής περιόδου της ομάδας καλαθοσφαίρισης NewYorkKnicks
 • Το New York Sports and Spine Complex ως σύμβουλος φυσικοθεραπείας
 • Hands On Physical Therapy ως φυσικοθεραπεύτρια και ως Συνεργάτης (Associate) και Εκτελεστική Διευθύντρια (Executive Director)

Κατά την παραμονή της στις Η.Π.Α. απέκτησε την «πράσινη κάρτα» και στη συνέχεια την αμερικανική υπηκοότητα. Το 1992 απέκτησε την άδεια άσκησης επαγγέλματος από την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Το 1997 αναγνωρίζεται ως μία από τις δύο χιλιάδες αξιόλογες Αμερικανίδες από το Αμερικάνικο Βιογραφικό Ινστιτούτο.

Επιστροφή στην Ελλάδα

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα το 1998 ιδρύει μαζί με τη Φωτεινή Λάγαρη το φυσικοθεραπευτήριο «Φυσικοθεραπευτική ΠΡΑΞΙΣ», που αποτελεί τη βάση της επαγγελματικής της δραστηριότητας έως σήμερα, έχοντας τη θέση της εκτελεστικής διευθύντριας.

Το 2003 ιδρύει μαζί με τη Φωτεινή Λάγαρη το πρόγραμμα «Φυσικοθεραπεία για την Υγεία των Γυναικών - Μ.Α.Μ.Α (Μητρικές Αγκαλιές Με Αρχές)», σύμφωνα με τις κατευθυντήριες του IOPTWH (International Organization of Physical Therapists in Women’s Health), με αντικείμενο τη φυσικοθεραπεία σε περιστατικά Εγκυμοσύνης, Ακράτειας, Επεμβάσεων Καρκίνου Μαστού, Οστεοπόρωσης και Γυναικολογικών/Μαιευτικών Επεμβάσεων με έμφαση στην αποκατάσταση των Δυσλειτουργιών του Πυελικού Εδάφους.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 διετέλεσε Υπεύθυνη Λειτουργίας Έργου Ιατρικών Υπηρεσιών (Medical Services Operational Manager) αποκτώντας τιμητικό δίπλωμα για την συμμετοχή της στην κεντρική ομάδα των ιατρικών υπηρεσιών.

Στο μεγάλο εύρος των γνώσεων και δεξιοτήτων της όσον αφορά στην αποκατάσταση των προβλημάτων που προκύπτουν από μυοσκελετικές παθήσεις και τραυματισμούς, ξεχωριστή θέση έχει η Ανάλυση Ποδοκνημικής και η Κατασκευή Μαλακών Ορθωτικών Πελμάτων, η Αποκατάσταση Μουσικών και Χορευτών, h Φυσικοθεραπεία με Χειρισμούς και τα Προγράμματα Αποκατάστασης σε Άτομα με Σκολίωση.

Το 2012 στη Νέα Υόρκη, Η.Π.Α., αποκτά διαπίστευση εκπαιδευτή της TuplerTechnique - Treatment for Diastasis Recti., για την αποκατάσταση της Διάστασης του Ορθού Κοιλιακού.

Το 2011 αποκτά δίπλωμα Βελονισμού από την ΕΦΕΑ (Ελληνική Φυσικοθεραπευτική Εταιρεία Αλγολογίας).

Δημοσιεύσεις - Σεμινάρια

Η Μιμή Μαρσέλλου έχει να παρουσιάσει δημοσιεύσεις και εισηγήσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά –εταιρίες –ενώσεις –Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α., ενώ συνεπής στην αξία της διαρκούς εκπαίδευσης διοργανώνει και συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια φυσικοθεραπείας σε ετήσια βάση.

Έχει διατελέσει  Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) καθώς και Συντονίστρια του Επιστημονικού Τμήματος Αθλητικής Φυσικοθεραπείας του ΠΣΦ, είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων - το ανώτατο όργανο του κλάδου των φυσικοθεραπευτών του Π.Σ.Φ./ΝΠΔΔ και Αντιπρόεδρος στο Ανώτατο Επιστημονικό Συμβούλιο του Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερων Επαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Φ.) από το 2011 έως το 2014 και Πρόεδρος του Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου Φυσικοθεραπείας 2014 Π.Σ.Φ./ΝΠΔ

Ειδική αναφορά

Σημαντική θέση στην εκπαιδευτική και επαγγελματική της πορεία κατέχει η MarilynMoffat, καθηγήτριά της στο NYU για την οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Marilyn Moffat αποτελεί ένα εξαιρετικό μοντέλο ανθρώπου με ηγετικά χαρακτηριστικά, επαγγελματισμό και επιστημοσύνη. Είναι ένας άνθρωπος με όραμα και ιδανικά, καθηγήτρια και διευθύντρια προγράμματος φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο, τ. Πρόεδρος του Αμερικανικού Συλλόγου Φ/Θ και νυν Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας. Γυμνάζεται καθημερινά, αν και πολυάσχολη, και ακολουθεί υγιεινό τρόπο ζωής. Μια σιδηρά κυρία της φυσικοθεραπείας, μία δεύτερη μητέρα για εμένα όταν έχασα τη φυσική μου μητέρα. Μία γυναίκα –μητέρα –καθηγήτρια που μου συμπαραστάθηκε και με βοήθησε ν’ ανοίξω τα φτερά μου και να συνεχίσω με όρεξη ώστε να κατακτήσω όλα όσα επιθυμούσα, τις σπουδές μου και το επάγγελμά μου. Είναι δίπλα μου συνεχώς και με εμπνέει στις ιδέες και στην πορεία μου. Εύχομαι τα μονοπάτια μας να συναντηθούν, όπως εύχομαι, ελπίζω και εργάζομαι ώστε η φυσικοθεραπεία στην Ελλάδα να συναντηθεί με την αντίστοιχη παγκόσμια».

Μέλος:

 • Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ. www.psf.org.gr
 • Αμερικάνικος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. www.apta.org
 • Πανελλήνια Ένωση Ελεύθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών. www.peef.gr

line sep

Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και του κορμού μου, ύστερα από έναν εργώδη τοκετό, έδωσαν την πρότερη ευεξία μου. --- ---
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια που έλαβα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το φυσιοθεραπευτήριο ΠΡΑΞΙΣ! --- ---
Πολύ θετικά, με βοήθησε πολύ! --- ---
Έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, για το πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο σας. --- ---
Είστε όλες υπέροχες! --- ---
Άψογη αντιμετώπιση · Άψογο περιβάλλον. --- ---
Οι πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ΠΡΑΞΙΣ μου το έλυσε και το ευγνωμονώ! --- ---
Μετά την γέννα το σώμα μου ήθελε βοήθεια, ευτυχώς το ΠΡΑΞΙΣ είχε το πρόγραμμα ασκήσεων που χρειαζόμουν ;-) --- ---
Η ανακούφιση ήρθε από την ομάδα του ΠΡΑΞΙΣ. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε, για τις γνώσεις αλλά και τον φιλικό σας τρόπο. --- ---
Φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχευση. Δημιουργία εμπιστοσύνης. --- ---
Άψογη εξυπηρέτηση, με απόλυτη κατανόηση και ευγένεια προς τον ασθενή! --- ---


“Επιστημονική Φροντίδα
Ανθρώπινο Ενδιαφέρον”


logo praxis

Πευκών 1 & Καποδιστρίου, Τ.Κ. 14235 - Φιλοθέη | χάρτης
Tηλ.: 210 2773686 - 210 2794611
Φαξ: 210 2773686 info@ptpraxis.gr